De Werkplek

Werkgevers kunnen op verschillende manieren een werkplek bieden. Middels een reguliere baan waarbij de werkgever, een bij de gemeente Dronten bekende, werkzoekende een arbeidsovereenkomst aanbiedt naar aanleiding van een concrete vacature. Daarnaast kan een werkgever kiezen voor een werkervaringsplek. Hier kan iemand (opnieuw) wennen aan het werkritme, een positieve werkhouding ontwikkelen en (weer) leren functioneren in een arbeidsrelatie. Hierna kunnen deze door ondernemers opgeleide en ingewerkte medewerkers, een arbeidsovereenkomst krijgen.

Erkende werkgevers

Een werkgever die een duurzame werkplek biedt aan iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt verdient het keurmerk ‘erkend werkgever’. Dit keurmerk, in de vorm van een bordje, laat zien dat u als ondernemer maatschappelijk verantwoord onderneemt op het gebied van personeel. Elke werkgever die een werkplek biedt voor zes maanden of langer aan iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt kan het keurmerk ontvangen. Naast het bordje wordt uw logo getoond op deze website, en krijgt een plek op het bord in de hal van het gemeentehuis. Sinds de aftrap van de campagne DeWerkplek in het najaar van 2013 hebben zijn al meer dan 180 werkplekken ingevuld bij verschillende werkgevers in en om Dronten!

Contact opnemen / op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van De Werkplek en de Participatiewet, meld u hieronder dan aan voor de nieuwsbrief! Heeft u een concrete vacature of verwacht u deze binnenkort? Of wilt u meer weten over het bieden van een werkplek? Neem dan contact op met het werkgeverscontactteam van de gemeente Dronten.  Zij kunnen u helpen bij het vinden vinden van een nieuwe medewerker. U kunt het werkgeverscontactteam per mail bereiken via dewerkplek@dronten.nl of bel 14 0321. 
 
 • De Werkplek in de praktijk

  Een werkplek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakt u een ervaring rijker!

 • Banenafspraak

  Ervoor zorgen dat meer mensen met een arbeidsbeperking aan de slag gaan. Dat is het doel van de Banenafspraak.

 • De instrumenten

  Er zijn verschillende instrumenten die werkgevers kunnen helpen een werkplek aan te bieden.

 • Het werkgeverscontactteam

  Het werkgeverscontactteam van de gemeente Dronten kan u alles vertellen over De Werkplek.

 • Op de hoogte blijven?

  Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van De Werkplek en de Participatiewet, meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

 • Maak kennis met werkzoekenden

  Heeft u een werkplek binnen uw organisatie in gedachten? Maak dan alvast kennis met werkzoekenden uit de gemeente Dronten.