Dronten
SuyderSee Maar liefst 52 branches

Dronten

Dronten ligt in het hart van Dronterland en heeft alle voorzieningen die men van een middelgrote stad mag verwachten. Dronten heeft een  modern stadscentrum met een royaal aanbod voor funshoppers. Met maarliefst 52 branches behoort SuyderSee tot de meest gevarieerde winkelcentra van Nederland. Sinds 2011 worden er in het zomerseizoen wekelijks kofferbakmarkten georganiseerd, op het stadsplein De Rede.

Dronten bouwde in de jaren 70 en 80 vooral naam op tijdens de pioniersjaren van de televisie. De Meerpaal in Dronten behoorde tot één van de eerste mediacentra van Nederland. De naam Dronten is afgeleid van de polder en verdwenen buurtschap Dronthen, ten westen van Kampen. In 1962 werden de eerste huizen in 'Dronten' opgeleverd. In de loop der jaren zijn er verscheidene moderne woongebieden ontwikkeld zoals De Munten en De Gilden.

Sinds 2012 rijdt de eerste trein door Dronten: de Hanzelijn. Tussen het NS station en het centrum wordt het Hanzekwartier ontwikkeld tot studie, werk en woonomgeving. In 2011 startte de gemeente met 'Het Palet', een woonwijk waar ruimte is voor vele bijzondere woonvormen.