Vermaken
Familiepret in Walibi

Vermaken

Mechanisch Erfgoed Centrum
Het Mechanisch Erfgoed Centrum is een museum dat een collectie heeft met een grote diversiteit. Iedere bezoeker zal wat bekends van vroeger tegen komen vanuit de ijzeren eeuw. U kunt onder andere denken aan radio’s en tv’s maar ook veel oude gereedschappen. Een bibliotheek met veel oude technische boeken. Er is een grote collectie verbrandingsmotoren, stoom miniaturen en open gewerkte motoren, stoom machines en in de lange vitrine kast van ruim 60 meter zult u van alles tegen komen.   Openingstijden: Woensdag van 10.00 tot 19.00 en zaterdag van 10.00 tot 17.00
Dronterweg 29 8251PA Dronten Telefoon: 0321-325 139  www.mecmuseum.nl

Dorhout Mees
Golf, adventure, teambuilding, schietsport en bedrijfspresentaties. Dorhout Mees ligt in een natuurgebied waar roofvogels, zwanen, oeverzwaluwen en reeën vrij bewegen. Het is een aantrekkelijke locatie in het hart van Nederland. Aansluitend op de Randstad, direct grenzend aan de Veluwe en makkelijk bereikbaar vanuit de noordelijke provincies.
Strandgaperweg 30, 8256 PZ Biddinghuizen. Tel: (0321) 331 138. www.dorhoutmees.nl

Leisure World Ice Center 
De kunstijsbaan met een oppervlakte ijs van 8.500 m² biedt ruim baan voor zowel de recreant als de geroutineerde schaatser. Voor de kinderen, beginnende schaatser en de jeugd op hocker- en kunstschaatsen is het middenterrein ideaa. Indien u niet (meer) wilt schaatsen, maar wel zi cht wilt hebben op de baan, dan is het het restaurant op de eerste verdieping voor u open. Leishure World Ice Center ligt binnen het dorp Dronten en heeft voldoende gratis parkeervoorzieningen.
Het Zwarte Water 25-31, 8253 PD Dronten. Tel: (0321) 337 339. www.leisureworld.nl/schaatsen

Rivièra Beach Speelparadijs
Lekker klimmen en klauteren in een megagrote apenkooi, slingeren op een touwbrug of schieten met een ballenkanon. In het kinderspeelparadijs kunnen kinderen t/m 12 jaar terecht voor de leukste, spannendste en avontuurlijkste speelattracties. Voor de allerkleinsten is er een leuke speelhoek. Het speelparadijs is voor gasten van Riviera Beach gratis toegankelijk. 
Spijkweg 15, 8256 RJ Biddinghuizen. Tel: (0321) 331344. www.vakantieparkriviera.nl 

Walibi Holland
Beleef een spectaculaire dag met dit seizoen veel nieuws! Zo kun je genieten van de nieuwe show Rockstar waar de bands W.A.B. en The SkunX het tegen elkaar opnemen in een rockende Music Battle. Wil je meer spanning? Maak dan een rit in de compleet vernieuwde, sensationele achtbaan... Speed of Sound. Maar dat is niet alles! Vaar over wilde rivieren in de waterattracties of geniet van het prachtige uitzicht vanuit het reuzenrad. Met de meer dan 40 attracties en shows is er voor iedereen een uitdaging te beleven.
Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen. Tel: (0321) 329 990. www.walibi.com

bekijken
Bekijken

cultuur
Cultuur

In de omgeving

Aviodrome
Een dynamisch luchtvaart-themapark met een grote collectie historische vliegtuigen. Het park beschikt over een binnenexpositie van ongeveer 6.000 m² en een 4D theater. Op het grote buitenterrein staan diverse historische luchtvaartbouwtuigen en vliegtuigen. Voor kinderen is Aviodrome zowel leuk als leerzaam.
Openingstijden: het hele jaar van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad. Tel: (0320) 289 842. www.aviodrome.nl

Batavia Stad
Fashion outlet shoppen in Lelystad. Hier vindt u dames-, heren- en kindermode, schoentrends, lingerie, perfumes en sport & outdoorwear. Naast het vele shoppen kunt u ook een hapje eten.
Openingstijden: alle dagen open van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Bataviaplein 60, 8242 PN Lelystad. Tel: (0320) 292 900. www.bataviastad.nl

Dolfinarium
In het dolfinarium ziet u dolfijnen, walrussen, zeehonden, zeeleeuwen, vissen en nog veel meer zeedieren. U leert de dieren kennen door de verschillende shows die gegeven worden.
Openingstijden: voor de openingstijden kunt u kijken op de website van het Dolfinarium.
Strandboulevard Oost 1, 3841 AB Harderwijk. Tel: (0341) 467 467. www.dolfinarium.nl

Natuurpark Lelystad
Midden in Flevoland ligt dit park met een grote diversiteit aan planten en diersoorten. Tijdens een fiets of wandeltocht ontdekt u edelherten, ooievaren, elanden, otters, bevers, wilde zwijnen en przewalskipaarden. Het natuurpark heeft een bezoekerscentrum en een prehistorische nederzetting.
Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad. Tel: (0320) 286 110. www.flevolandschap.nl

Nieuwland erfgoed
Nieuw Land vertelt het verhaal van het grootste inpolderingsproject aller tijden, het Zuiderzeeproject. Drie presentaties zijn speciaal voor kinderen gemaakt, met heel veel dingen die je zelf kunt doen en onderzoeken. In de vaste tentoonstellingen kom je meer te weten over de prehistorie in Flevoland. Polderen! vertelt over de strijd tegen het water en de toekomst van het IJsselmeergebied. Je maakt een reis door de tijd aan de hand van persoonlijke verhalen van mensen die in dit gebied leefden... of geleefd zouden kunnen hebben! Twee maal per jaar brengt Nieuw Land een grote tijdelijke tentoonstelling over uiteenlopende onderwerpen. www.nieuwlanderfgoed.nl

Observatorium Robert Morris
Het Observatorium is ontworpen door de kunstenaar Robert Morris. Het is een vorm van land-art. Het project bestaat uit twee cirkels, waarvan de buitenste wordt gevormd door een aarden wal. In deze wal zit een tunnel waardoor u in het centrum van het Observatorium kan komen. Vanuit het Observatorium is een prachtig zicht op de zonsopgang. Tijdens de wisseling van de jaargetijden op 21 maart en 21 september, vallen de eerste zonnestralen recht in het midden van de cirkel. Het Observatorium ligt aan de kruising van de Swifterringweg en de Houtribweg. Rond de zonnewende (21 juni) vindt jaarlijks het gratis te bezoeken Zomerwende festival Sunsation plaats. www.festivalsunsation.nl

Zuiderzeemuseum
In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kregen de twee binnenmeren de naam IJsselmeer en Markermeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied. De thema’s water, ambacht en gemeenschappen staan centraal. In het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnenmuseum met thematische tentoonstellingen wordt dit verhaal zichtbaar gemaakt. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol. Het Zuiderzeemuseum ligt in Enkhuizen. www.zuiderzeemuseum.nl