Fairtrade titel voor Aeres Hogeschool

Datum: zaterdag 16 juni 2018

Fairtrade-pakketten in de campusshop, inkoop van eerlijke en duurzame (streek) producten en koffie met het Max Havelaarkeurmerk. Met die ambitie heeft de Aeres Hogeschool in Dronten het predicaat FAIRTRADE HOGE SCHOOL ontvangen. Wethouder van Amerongen overhandigde in het gezelschap van de Fairtrade-werkgroep Dronten het predicaat Fairtrade Hogeschool aan mevrouw Rieke de Vlieger, directeur van de Aeres Hogeschool. De gemeente Dronten is sinds 2011 Fairtradegemeente en participeert in de Werkgroep Fairtrade gemeente Dronten. Deze werkgroep stimuleert inkoop en gebruik van Fairtradeproducten. 

De lokale werkgroep rapporteerde positief over de ontwikkeling en waardeerde dat binnen de school een werkgroep met 14 leden actief is met de campagne. Met het ambitieuze werkplan wil de Aeres Hogeschool studenten blijven motiveren om met Fairtrade bewust te handelen. Wethouder Van Amerongen pluimde dat deze Fairtrade ambitie nu ook is opgenomen in het onderwijsprogramma. Directeur, Rieke de Vlieger vult aan dat de Aeres Hogeschool een belangrijke rol vervult in de food en agribusiness, ‘Hoe mooi zou het niet zijn als koppelingen kunnen worden gelegd met nieuwe ideeën en initiatieven vanuit deze sector en Fairtrade’. De werkgroep vertegenwoordigt alle lagen binnen de school, van studenten tot docenten en van afdeling facilitair bedrijf tot communicatie.

De school richt zich, naast eerlijke handel, ook op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen zodat hergebruik, energiebesparing en respectvol met elkaar omgaan belangrijke pijlers zijn binnen de

organisatie. People-planet-profit is hiermee geïntegreerd in het beleid. Iedere maand wordt een marketingactie opgezet, onder meer door inspirerende sprekers uit te nodigen.