Feestelijk ingebruikname Multitouch table Dronten

Datum: woensdag 9 mei 2018

“Dronten heeft winkels” kopte de Amsterdamse krant De Waarheid in april 1963. Winkelcentrum Het Ruim telde op dat moment vijf winkels waarvan alleen de kruidenier nog maar open was. De vier andere winkels zouden later die week hun deuren openen, dit gepaard met feestelijke activiteiten. Dronten groeide. Het houten Dronten telde 50 gezinnen die in barakken, woonwagens en woninkjes woonden. Het stenen Dronten telde al 350 huizen. Nu meer dan 50 jaar later hebben meer dan 40.000 mensenhun weg naar de gemeente Dronten gevonden. Ze wonen, werken, winkelen en sporten enkele meters onder de zeespiegel.

Zo’n gemeente met een heel eigen geschiedenis verdient een plek waar de geschiedenis ingezien kan worden. FlevoMeer Bibliotheek creëert dankzij de financiële hulp van de Rabobank zo’n plek door het inrichten van een Multitouch table waarin de eigen geschiedenis in korte verhalen verteld wordt.

Op donderdag 17 mei zal de Multitouch table in gebruik genomen worden door Inge Zwijnenberg van Rabobank Flevoland, om 15.45 uur. Er is een feestelijke ontvangst met een hapje en een drankje en een ieder is in de gelegenheid om de Multitouch table te bekijken. Aansluitend worden de gasten van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij de inlooplezing van Christa Ran. Zij vertelt over de geschiedenis van het voormalig werkeiland Ketelhaven. De lezing begint om 16.00 uur.

Een ieder wordt van harte uitgenodigd om bij de ingebruikname en de inlooplezing aanwezig te zijn, er zijn geen kosten aan verbonden.