Ikas geeft 50+’er met uitkering een kans!

Datum: maandag 26 februari 2018

Enige tijd geleden ontstond er een vacature voor een administratieve functie bij Ikas. Directrice Alette van de Berg vertelt: ‘Ik was op zoek naar een medewerker van 50+. Veel levenservaring en een grote motivatie om aan het werk te gaan, dat was mijn beeldvorming bij 50+’ers. Toevallig kwam ik bij Suze, re-integratieconsulent van De Werkplek, terecht. Samen zijn we op zoek gegaan naar de juiste kandidaat, die bovendien afhankelijk was van een uitkering.’ Op dit moment werkt er een nieuwe collega op basis van een proefplaatsing bij Ikas. In deze periode ontvangt zij haar bijstandsuitkering en kost het Ikas dus alleen tijd. Als het bevalt, heeft Ikas na de proefplaatsing een ingewerkte medewerkster.

  Ikas is gespecialiseerd in het keuren en inspecteren van arbeidsmiddelen en in het adviseren op het gebied van veiligheid. Ikas werkt landelijk en heeft diverse grote opdrachtgevers. Alette is trots op haar bedrijf en haar medewerkers: ‘We hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, ondanks de crisis. We hebben veel geïnvesteerd in onze medewerkers en systemen. We doen nu veel digitaal. Daar zijn we uniek in.’
Ikas is een echt familiebedrijf, opgericht in 1997. Het sociale werkgeverschap heeft Alette niet van een vreemde. Haar ouders zijn hier ook een groot voorstander van. Bovendien ziet Alette hoe betrokken en productief haar ouders nog zijn. Zij zijn beide rond de 70, maar allebei nog werkzaam in het bedrijf. 

Natuurlijk zijn er ook lastige kanten aan het aannemen van een 50+’er of iemand met een arbeidsbeperking. ‘Eigenlijk gun je iedereen een kans op een baan. De gunfactor is dus groot bij de sollicitatiegesprekken. Maar soms past het zakelijk gezien gewoon niet, heeft iemand niet de vaardigheden die je zoekt. Die gunfactor maakt het dan lastig om te zeggen dat iemand niet past.’ Ook moet je rekening houden met een langere inwerkperiode en je moet zelf actief zoeken naar passende regelingen.

Maar dit heeft Alette niet tegengehouden, juist niet! Alette is erg te spreken over haar medewerkers. ‘Ik zou het iedereen aanbevelen om ook 50+’ers of iemand met een arbeidsbeperking aan te nemen! Het geeft voldoening om te zien hoeveel plezier zij in hun werk hebben en hoe gemotiveerd ze zijn.’

 Ziet u kansen voor een oudere werknemer of een werknemer met een arbeidsbeperking in uw bedrijf? Neem dan contact op met het werkgeverscontactteam van De Werkplek, via 14 0321. Zij gaan graag met u op zoek naar de juiste kandidaat!