NL Doet met buitenwerkdag in het Wisentbos

Datum: vrijdag 1 maart 2019

Het Oranjefonds organiseert deze maand voor de 15e keer NL doet. Stichting Participatie het Wisentbos nodigt iedereen uit om mee te doen met de buitenwerkdag op 16 maart in het Wisentbos. De stichting vindt het belangrijk om contact te maken met de bezoekers van het bos. Hiervoor is de klusdag van NLdoet een prachtige gelegenheid. We maken er een gezellige bijeenkomst van waarbij we elkaar kunnen ontmoeten en daarnaast ook nog iets kunnen doen voor de natuur.

Boswachter Amy Zeeman zal ons begeleiden tijdens deze klusochtend. Op diverse plekken zijn nog kleine snoeiwerkzaamheden te doen.Afgelopen jaar zijn veel essen verwijderd die waren aangetast door de essentakziekte. Gelukkig zijn de lege vakken weer ingeplant met een groot aantal nieuwe bomen. Enkele fiets-en voetpaden zijn ook weer opgeknapt en hersteld. Er is dus veel werk verzet. Op sommige plekken langs de paden zijn nog takken of bomen die overlast geven voor de recreant. De machines kunnen daar niet voor worden gebruikt. Het is dan makkelijker om met een paar mensen de werkzaamheden uit te voeren. Vrijwilligers zullen samen met de boswachter ervoor zorgen dat deze plekken er weer goed uit komen te zien. Bezoekers kunnen dan in de toekomst in alle rust genieten van de mooie fiets-en wandelpaden in het bos.

De buitenwerkdag is op zaterdagochtend 16 maart van 09.00-12.00 uur bij de ingang van het dorpsbos (Wisentweg). Aanmelden kan via de website van NL doet (www.nldoet.nl).