Snel en draadloos in landelijk gebied Dronten

Datum: maandag 12 maart 2018

Snel en draadloos internet in het buitengebied, dat is het doel van de nieuwe zendmast aan de Haringweg in Dronten. Burgemeester De Jonge nam de 40 meter hoge mast van Greenet donderdag in gebruik. 

De mast is voorzien van de nieuwste apparatuur waardoor de kwaliteit van het signaal sterk verbeterd is. Zo is er vrijwel geen verstoring door weersinvloeden en bomen. De mast heeft een groot bereik, waarmee de meeste agrarische en recreatieve bedrijven aan de oostkant van Dronten nu zijn ontsloten. Een aantal bedrijven aan de westzijde maakt al gebruik van de diensten van Greenet. Door verbeterde technieken verbetert ook daar de kwaliteit van het signaal.

Greenet is al enige jaren actief met de realisatie van snel internet volgens de vast-draadloze methode in het buitengebied van Dronten.  De gemeente juicht de inventiviteit van dit bedrijf toe en heeft dit initiatief mede gefaciliteerd. Met de mast wordt een verregaande dekking van snel draadloos internet in het buitengebied van Dronten gerealiseerd. 

Subsidieregeling
Op 17 februari 2018 is de “Subsidieregeling ondersteuning internet buitengebied” ingesteld voor ondernemers en hun gezinnen in het buitengebied van Dronten. De subsidieregeling is vooral bedoeld voor ondernemers die, ondanks de verbeterde dekking, bovengemiddelde investeringen moeten doen om snel internet op hun locatie te kunnen ontvangen.  Op de website van de gemeente Dronten is informatie over deze subsidieregeling te vinden.

Provincie
Provinciale staten besluiten binnenkort over de realisatie van glasvezel in het buitengebied van Zuidelijk en Oostelijk Flevoland.  Gemeente Dronten wil met deze maatregelen ondernemers helpen die niet langer kunnen wachten op deze ontwikkelingen.  Het is aan de ondernemers zelf welke keuzes ze maken.

Foto: Studio Wierd