Start zomerschool in Dronten

Datum: donderdag 2 augustus 2018

Op 20 augustus gaat de Zomerschool van start. Jong volwassenen met een migratieachtergrond gaan dan twee weken aan de slag met het versterken van hun Nederlandse talenkennis en het opdoen van nieuwe ervaringen en contacten. Deze samenwerking tussen FlevoMeer Bibliotheek, De Meerpaal Welzijn en Taalschool Elckerlijc is een van de winnaars van “Het beste idee van Dronten”.

De voorbereidingen zijn nog in volle gang, maar de organisatoren zijn nu al blij met het resultaat. ‘De doelstelling die we onszelf gesteld hebben qua deelnemers is behaald’, vertelt Marlies Zwanenburg trots. Als taalregisseur ondersteunt zij Huis voor Taal bij de Nederlandse lessen. Ook tijdens de Zomerschool zal de Nederlandse taal centraal staan. Elke ochtend gaan de jonge deelnemers aan de slag met het Nederlands om zo hun zelfvertrouwen te versterken en om ze voor te bereiden op hun vervolgstudie. Ook Taalschool Elckerlijc zal hier een belangrijke rol in spelen. 

Naast taallessen is er ook ruimte voor ontspanning in de bibliotheek en de Meerpaal in de vorm van workshops en sportactiviteiten. Ook gaan de deelnemers op excursie of naar een museum. ‘Dit past ook prima in de visie van Huis voor Taal: doen, durven en je prettig voelen. We hopen dat dat voor elke leerling geldt!’, zegt Paulien Botman, regiomanager van FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Ook zijn er 10 tweedehands laptops aangeschaft van de subsidie die de Zomerschool toegewezen heeft gekregen vanuit de Gemeente Dronten.

Als eindproject wordt er door iedereen een vlog gemaakt die aan ouders zal worden gepresenteerd. Maar voor het zover is, zijn de organisatoren nog druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten om van deze eerste editie van de Zomerschool een groot succes te maken.