Ondersteuning door De Werkplek

Ondersteuning door De Werkplek

Je kunt op verschillende manieren een werkplek bieden. Hieronder staan een aantal mogelijkheden en een aantal regelingen die je verder kunnen helpen. Wil je graag advies welke manier het best bij jouw situatie past? Bel of mail het Werkgeverscontactteam van De Werkplek. Ze adviseren je graag!

 

Proefplaatsing/Werkervaringsplaats met intentie

Heb je een vacature maar twijfel je of de voorgestelde kandidaat voldoende geschikt is voor het werk? Of heb je twijfels of de kandidaat wel binnen het bedrijf past? Dan is een proefplaatsing/werkervaringsplaats misschien een goede oplossing.

Een proefplaatsing/werkervaringsplaats is mogelijk voor een beperkte periode. Tijdens de proefplaatsing/werkervaringsplaats behoudt de kandidaat zijn uitkering en hoef je hem of haar geen salaris te betalen. In deze periode krijg je een goed beeld van de kandidaat en zijn/haar competenties en vaardigheden. Een werkcoach van De Werkplek ondersteunt hierbij. 

 

Werkstage/Werkervaringsplaats zonder intentie

Wil je als werkgever werkzoekenden de gelegenheid bieden om (nieuwe) ervaringen en contacten op te doen? Bied een werkstage aan! Door deze werkervaring help je werkzoekenden aan betere kansen op de arbeidsmarkt. 

 Gedurende de werkstage wordt de werkzoekende door de werkgever begeleid om werkervaring en arbeidsritme op te doen. Je wordt als werkgever hierbij ondersteund door de werkcoach van de Werkplek. 

 

 

Jobcoaching
Door persoonlijke begeleiding en net dat beetje extra ondersteuning zorgt de jobcoach ervoor dat betaald werken voor de werknemer mogelijk wordt. 
Lees verder

 

Jobcarving
Gemeente Dronten helpt om van bestaande functies nieuwe werkplekken te creëren  voor lager opgeleiden. Zo komen mogelijkheden naar voren waarmee de inzet van hoger opgeleid personeel effectiever en efficiënter wordt. 
Lees verder

 

No-riskpolis
Met de no-riskpolis verzekeren ondernemers de eventuele loondoorbetalingsplicht bij arbeidsongeschiktheid van aanstaande werknemers. 
Lees verder

 

Proefplaatsing
Met een proefplaatsing kunnen werkgever en werknemer kijken of de wederzijdse verwachtingen haalbaar zijn en wat er eventueel nodig is voor een goede match. 
Lees verder

 

Loonkostensubsidie
Een werkplek geven aan iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar heeft deze persoon een verminderde productiviteit? Dan kunt u gebruik maken van loonkostensubsidie.
Lees verder

 

Overige regelingen
Wanneer u iemand in dienst neemt met een afstand tot de arbeidsmarkt kunt u wellicht ook gebruik maken van één van de regelingen van de belastingdienst.
Lees verder.

 

Meer weten? 

Neem contact op met het werkgeverscontactteam van de gemeente Dronten. U kunt het werkgeverscontactteam per mail bereiken via dewerkplek@dronten.nl of bel 14 0321.