Activiteiten en ondersteuning van Sport in Dronten in coronatijd

Sinds deze week is het voor jeugd tot en met 18 jaar weer mogelijk om te sporten onder strikte maatregelen die zijn opgesteld door het RIVM. Sportaanbieders mogen weer gedeeltelijk open en dat betekent dat er voor de jeugd weer trainingen en activiteiten in de buitenlucht kunnen worden aangeboden. De buurtsportcoaches van Sport in Dronten zullen in deze periode de verengingen ondersteunen en in samenwerking met verenigingen verschillende activiteiten aanbieden. 

Van verschillende verenigingen kwamen vragen binnen bij Sport in Dronten voor ondersteuning tijdens trainingen in deze coronatijd. De buurtsportcoaches bieden deze ondersteuning eenmalig aan bij verenigingen die hier behoefte aan hebben. Ze zullen met name meekijken hoe er training kan worden gegeven in de anderhalve meter samenleving.

Daarnaast biedt Sport in Dronten weer verschillende activiteiten aan. Dit wordt zowel zelfstandig als in samenwerking met verenigingen gedaan. Zo is er in de gehele maand mei, in samenwerking met ASV Dronten, de mogelijkheid om op maandag en donderdag te sporten op het sportveld van ASV Dronten. Deze activiteit vindt plaats van 15.15 uur tot 16.00 uur en is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar.

Verder organiseren de buurtsportcoaches activiteiten in de wijken, wordt er gesport op het Cruyff Court aan de Lancasterdeef en zijn er online workouts te vinden via de website en social media van Sport in Dronten. Het volledige activiteitenaanbod en de agenda is te vinden op de website van Sport in Dronten. Mocht je als vereniging ondersteuning nodig hebben, kun je contact opnemen met de verenigingsondersteuner Elske Warners. Zij is te bereiken via e.warners@meerpaal.nl.