Bijeenkomst ‘Investeren in (toekomstige) werknemers’

Bijeenkomst ‘Investeren in (toekomstige) werknemers’

Hoe zorgen we met elkaar voor voldoende opgeleid personeel in de gemeente Dronten? En hoe houden we schaarse vakmensen aan boord? Wij zien dit als een gezamenlijk vraagstuk voor ondernemers, onderwijspartners en de gemeente. Daarom pakken we de handschoen op om met elkaar aan de slag te gaan. Want hoewel we de oplossingen nog niet voorhanden hebben, kunnen we wèl onze krachten bundelen en met elkaar in actie komen.

We vragen u om samen met ons te werken aan een actieplan waarin we aangeven wat we gaan doen om nu en in de toekomst over voldoende opgeleid personeel te kunnen beschikken. Geen plan met lange teksten. Niet alleen denken en praten, maar doen! U doet toch ook mee?

Kick-offbijeenkomst
We trappen dit traject af met een Interactieve kick-off bijeenkomst op 6 februari om op hoofdlijnen te achterhalen hoe het arbeidsmarktvraagstuk in de gemeente Dronten in elkaar zit en waar (globaal) de urgentie bij werkgevers zit. Wat zijn bijvoorbeeld knelpunten waar werkgevers tegenaan lopen en wat zien we op de arbeidsmarkt? Tijdens de kick-off bijeenkomst vertellen we hoe het traject er verder uitziet, wat u kunt betekenen en wat het u oplevert.

Daarnaast informeren wij u over de (financiële) regelingen die beschikbaar zijn vanuit de Regio Zwolle en Flevoland, die u kunnen helpen in uw zoektocht naar goed geschoold personeel.  

Uw komst 6 februari wordt zeer gewaardeerd!

 

Praktische informatie
Datum: 6 februari 2020

  • 17.15 uur inloop
  • 17.30 – 19.30 uur bijeenkomst
  • 19.30 – 20.15 uur netwerkgelegenheid.

Locatie: Kerkcentrum De Voorhof, Akkerhof 3 in Biddinghuizen.
Bijzonderheden: de bijeenkomst is inclusief een hapje eten. Heeft u specifieke dieetwensen, geeft u dit dan door bij aanmelding.

Aanmelden 
Doet u mee? U kunt zich aanmelden voor de kick-off bijeenkomst via de webisite van OVDD. Na aanmelding ontvangt u ruim voor de bijeenkomst een bevestiging met het definitieve programma.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door gemeente Dronten, in samenwerking met Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD), UpgradeJezelf regio Zwolle en Horizon Flevoland.

Lees ook:
Human Capital Agenda