Heb ik mijn zaakjes goed voor elkaar? Clinic data security

De SEA-groep Ondernemersacademie organiseert woensdag 4 april weer een ondernemersacademie in De Meerpaal. Thema van de avond is ‘Heb ik mijn zaakjes goed voor elkaar?’. Sprekers deze avond zijn Daniël de Jong (AVAQ beveiliging), Jacques Huijbregts (Huijbregts Automatisering) en Maria Genova (auteur 'Komt een vrouw bij de h@cker’).

Bescherming digitale data met Maria Genova
SEA Ondernemersacademie 4-4-18

Je laat een kopie van je paspoort maken of je klikt een linkje aan en dan ontdek je hoe groot de gevolgen kunnen zijn. Gestolen auto’s op jouw naam. Je bankpas geblokkeerd. Je rekening geplunderd. De politie houdt je aan voor delicten die je niet hebt gepleegd. Welkom in de wereld van identiteitsfraude.

'Komt een vrouw bij de h@cker’
Tijdens deze clinic laat Maria Genova, schrijfster van het boek 'Komt een vrouw bij de h@cker’, je zien hoe weinig moeite het kost om computers te hacken en volledige identiteiten te stelen. Ze laat ook zien hoe hackers goed beveiligde bedrijven binnenkomen, vaak via eigen medewerkers. En ook hoe groot de gevolgen van datalekken kunnen zijn. 

Maria Genova geeft tal van tips om je digitale veiligheid te vergroten. Hoe onthoud je tientallen wachtwoorden, is WIFI veilig, mogen bedrijven je paspoort of rijbewijs kopiëren, wat is de beste manier om je computer en je mobiel te beveiligen tegen hackers, hoe onderscheid je een echte factuur van KPN of Eneco van een nepfactuur en hoe weet je of een email-bijlage veilig is? Dat zijn slechts enkele van de vragen die aan bod komen. Tijdens deze interactieve lezing zie je enkele interessante filmpjes. Je ontvangt ook een (gesigneerd) exemplaar van het boek of het ebook cadeau.

Algemene Verordening Gegevensbescherming
met Daniël de Jong

SEA Ondernemersacademie 4-4-18Privacy? Ik heb toch niks te verbergen!

Iedereen heeft iets te verbergen. Echt? Ja, en dit moet je goed beschermen. Hoezo? Omdat er anders misbruik van wordt gemaakt. Als ondernemer moet je voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wat een gedoe … maar echt belangrijk!

Daniël de Jong vertelt over privacy in de huidige informatiemaatschappij. Zijn spraakmakende filmpjes en voorbeelden maken je bewust, als burger én als ondernemer. Je ontdekt de noodzaak van privacy en informatiebeveiliging, én dus ook van de AVG. 

Als adviseur bij familiebedrijf AVAQ Groep adviseert Daniël bedrijven en vooraanstaande vermogende families en particulieren op het gebied van veiligheid, beveiliging en integriteit. In samenwerking met Huijbregts Automatisering ondersteunt AVAQ Groep bedrijven bij de implementatie van de AVG.

Veilig ICT-gebruik met Jacques Huijbregts

Jacques Huijbregts van Huijbregts Automatisering gaat iets vertellen over de kwetsbaarheden op gebied van ICT (cyber crime) en vertelt waar je op moet letten betreffende veilig ICT gebruik en welke tools daarvoor beschikbaar zijn.

Deelname is gratis maar vol is vol

Bent u ondernemer in de gemeente Dronten dan bent u van harte uitgenodigd. Het programma begint om 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.15 uur). U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.

Meer over SEA-groep Ondernemersacademie