Derde Netwerkplein: ‘Wat bruist er hier een energie door de zaal’

De arbeidsmarkt verandert in een hoog tempo. Al sinds begin dit jaar speelt het Werkgeverservicepunt hierop in door het organiseren van Netwerkpleinen in Kampen en Dronten met als doel werkgevers en werkzoekenden te matchen. Donderdag 27 september vond alweer het derde Netwerkplein plaats. Dit keer bij IMpact in Kampen met een vernieuwende insteek. 

Dit keer werd er voor een vernieuwende insteek gekozen. Potentiele werknemers gingen in gesprek met werkgevers.  Na een ontbijtje konden de ca. veertig aanwezige werkgevers deelnemen aan een interactieve sessie, waarbij zij aan de hand van een aantal prikkelende stellingen in gesprek gingen met de medewerkers van het Werkgeversservicepunt. 

Daarna konden de werkgevers kennis maken met de veertig potentiële werknemers. De werknemers waren goed voorbereid en gingen actief in gesprek met potentiële werkgevers. ‘’Het was erg verfrissend en leuk dat werkgevers rond moesten lopen om in contact te komen met kandidaten. Meestal is dit andersom, maar nu werden de werkzoekenden centraal gesteld.’ aldus Jos Aanstoot van Sketz. ‘De eerste werkgever die bij mij aan tafel schoof bood mij al een kans op werk’, aldus één van de werkzoekenden. 

De ochtend werd afgesloten door de wethouders Jan Peter van der Sluis en Irene Korting. “Wat bruist er hier een energie door de zaal’, merkte Irene op toen zij Netwerkplein binnen liep. Met trots werd ook gemeld dat de eerste matches met uitzicht op betaald werk al gesloten waren. 

De organisatie van het Netwerkplein was in handen van de gemeente Kampen, de gemeente Dronten, UWV en IMpact. Deze partijen hebben de handen ineengeslagen om zoveel mogelijk werkzoekenden uit Kampen en Dronten een passende baan te kunnen bieden. Het Netwerkplein is een bijeenkomst waar werkgevers en potentiële werknemers uit de regio elkaar ontmoeten op een laagdrempelige manier. Het Werkgeversservicepunt is hierbij de verbindende factor tussen ondernemers en werkzoekenden.