Ondernemers ontmoetten elkaar in Biddinghuizen

Ondernemers ontmoetten elkaar in Biddinghuizen

Zo’n 50 ondernemers uit Biddinghuizen en vertegenwoordigers van de gemeente, OVDD en politie ontmoetten elkaar tijdens ‘Buren Ontmoeten Buren’ in Biddinghuizen. De 16e editie van Buren ontmoeten Buren vond 12 juni jl. plaats bij Mavé in Biddinghuizen.

Wethouder Dirk Minne Vis benadrukte in zijn welkomstwoord het belang en nut van dit soort bijeenkomsten, immers een goede buur is beter dan een verre vriend. Bovendien kom je met elkaar verder en ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor de omgeving van je bedrijf.

De ondernemers kregen volop de ruimte om zich voor te stellen en onderling kennis te maken. Na een tweetal inspirerende presentaties, over ‘bewust verlichten’ door Heleen Lieftink en ‘veiligheid op de bedrijventerreinen’ door Harry de Jong namens Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Flevoland (SBBF), vertelde gastheer Mark Vermetten over de geschiedenis en de opbouw van Mavé gevolgd door een rondleiding door het innovatieve bedrijf. De avond werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel. 

 Interactie tussen ondernemers, politie en medewerkers van de gemeente zorgden voor een prima voedingsbodem om verder op te ondernemen.

Beter een goede buur dan een verre vriend
Sinds 2008 organiseert de gemeente in samenwerking met de SEA-groep Bedrijventerreinen twee keer per jaar een interactieve bijeenkomst op telkens een ander bedrijventerrein in de gemeente. Doel is zowel het onderlinge ondernemerscontact als de band met de gemeentelijke (semi) overheid te versterken. Thema is ‘Beter een goede buur dan een verre vriend!’  Want misschien is het wel juist op zakelijk gebied dat ondernemers wederzijds profijt van elkaars naburigheid kunnen hebben.