SEA-groep Ondernemersacademie organiseert workshops

Op de SEA Ondernemersmarkt van 26 juni jl. zijn een 6-tal (mini) workshops voor ondernemers gegeven. Als organisatie bieden wij, bij voldoende interesse van uw kant, vervolgworkshops aan. Ook voor ondernemers die de mini workshop(s) niet hebben gevolgd.

Keuze uit vijf vervolgworkshops

Workshop 1: De Reis van de Ondernemer

door Cor Spronk / Cor Spronk, Mentor & Spreker

Wil jij, als ondernemer, inzicht in je huidige groeifase en op welke punten je je moet richten om verder te groeien en de volgende fase te bereiken? Aan de hand van ons model bespreken we de verschillende stadia van groei, de bijbehorende gevoelens en de strategische denkrichtingen die bijdragen aan het doorbreken van de muren waar je als ondernemer voor komt te staan. De Reis van de Ondernemer leidt direct tot inzicht, namelijk:  

  • Waarom bepaalde groeifases zich altijd, bij iedere ondernemer voordoen (en voelen zoals ze voelen).  
  • Welke punten de komende maanden focus behoeven om verder te komen.

Deze concrete en praktische sessie wordt verzorgd door Cor Spronk, Mentor & Spreker, 30 jaar ondernemer en heeft alle fases al één of meerdere keren doorlopen.

Workshop 2: Hoe werkt ons brein en wat is de relatie van deze werking met het fenomeen burnout?

door Esther van Wageningen / Burnout Bullshit

In de workshop wordt gewerkt met een korte presentatie, demonstratie, humor en veel interactie met het publiek. Het ervaringsleren is het belangrijkste aspect in deze workshop. Burnout Bullshit oprichter Ynco de Jong (1964) heeft ruim twintig jaar ervaring in groepstrainingen en personal coaching.  Deze ervaring, én zijn eigen burnout zo'n zeventien jaar geleden, deden hem inzien dat een diepgaande verandering het grootst is bij een individuele benadering.  Zo'n individuele aanpak en het alleen werken kost relatief veel tijd en dat sloot niet goed aan bij Ynco's levensmotto 'Dare to share'.  Omdat hij zo veel mogelijk mensen wil helpen richtte hij Burnout Bullshit op. Sindsdien helpen andere consultants mee aan onze doelstelling:  de burnout zo veel mogelijk de wereld uit helpen. Esther van Wageningen (1973) uit Dronten is één van de consultants en is er deze avond bij.

Workshop 3: Ben jij je bewust hoe soepel de tandwielen van je (organisatie) draaien?

door Tom Schröder /  Van Aerdenhout Consultancy

Van Aerdenhout Consultancy biedt jou persoonlijk, of jou als eigenaar/directeur van jouw organisatie, dé oplossing indien je zelf of als jouw organisatie vastloopt in bepaalde patronen die niet zichtbaar lijken. Of het in je bedrijf is met betrekking tot het vinden en binden van klanten, teruglopende marges, interne onenigheid, niet door pakkende groei, óf dat het persoonlijk is, in de liefde, het vinden van je roeping, oude en vastgeroeste gewoontes, met de hulp van Van Aerdenhout word je je weer bewust en krijg je inzicht. Aan de hand van deze workshop kan ik laten zien hoe krachtig mijn manier van werken is. Intuitief Systemisch Coachen helpt ondernemers uit het “denken” te gaan en geeft je de mogelijkheid om op een andere manier naar situaties kijken. Waar je “denken” soms vast zit in bepaalde vaste patronen vanuit ervaring en je verleden, geeft deze manier van werken ruimte voor een andere manier van kijken naar hetgeen wat er daadwerkelijk maar vaak onbewust blokkeert. Of je een vraagstuk hebt met betrekking tot je organisatie, je team of dat je een persoonlijke vraag hebt, met behulp van deze manier van werken/coachen wordt er weer duidelijkheid geboden en word je je bewust waar het nu werkelijk om gaat.

Workshop 4: Mentaal en Fysiek In Balans Bewegen 

door Kitty Veuger / Aikido

Aikido gaat over het vinden van de harmonie in elke situatie. In deze korte workshop ga je met een partner ervaren hoe het is om de flow te vinden.

Workshop 5: Ondernemen in de digitale economie

door Yvonne Hoogendoorn

Hoogendoorn vertelt over haar ondernemerspad sinds 2003 en de specifieke gebeurtenissen die haar hebben gebracht waar ze nu is: Een succesvolle vrouwelijke internetondernemer. Via een aantal anekdotes en soms verrassende inzichten neemt zij jullie mee naar het NU. De digitale economie draait op volle toeren en iedere onderneming krijgt hiermee te maken. Wil je meer? In de workshop : digitaal ondernemen ga je hands on aan de slag met digitale marketing en online verkopen.

Interesse?

Vul dan onderstaand formulier in. Uw opgave is alleen om uw interesse te peilen. Bij voldoende animo wordt vrijblijvend contact met u opgenomen om uw interesse in de vervolgworkshop(s) te bevestigen. Graag zien we uw interesse voor 15 juli tegemoet.

 

Meer over SEA-groep Ondernemersacademie