SEA Ondernemersmarkt: van, voor en door ondernemers

Woensdag 26 juni vond de 4e editie van de SEA Ondernemersmarkt plaats. Ook nu weer in De Meerpaal waar zo’n 20, veelal Drontense bedrijven, zich presenteerden middels stands en workshops op het gebied van huisvesting, bedrijfsvoering, financiering, personeelszaken, coaching, marketing en wat er zoal komt kijken bij het starten en doorgroeien van een onderneming.

Toename verkoop bedrijfsgrond

Voorafgaand aan de ondernemersmarkt praatte wethouder Irene Korting de aanwezige ondernemers en managers bij over de economische ontwikkelingen in de gemeente. Opmerkelijk is volgens Korting dat de extra acquisitie die sinds vorige jaar wordt ingezet t.a.v. bedrijfsgronden heeft geresulteerd in een sterke toename van de verkoop daarvan. Een ander speerpunt van de gemeente Dronten is de sector agrofood. Met trots toonde de wethouder dan ook de nieuwe website www.drontenagrofood.nl die in samenwerking met de SEA-groep Dynamiek in de Landbouw is gerealiseerd.

‘Of je houdt je mond óf je doet er iets aan’

Ook nieuw is de burgemeester van Dronten, Jean Paul Gebben. Hij was de volgende gast die voor een eerste kennismaking met ondernemend Dronten aanschoof bij dagvoorzitter Liane Wolfert.
De geboren Twent vertelde in een geanimeerd gesprek dat hij al vanaf zijn 16e politiek actief is. Ook al omdat hij van huis uit heeft meegekregen dat als je ergens iets van vindt, niet van de zijkant moet roepen maar er dan zelf iets aan moet gaan doen.
Op de vraag wat Dronten van hem mag verwachten antwoordde hij creatief en grensverleggend te willen zijn. Wat dat specifiek betekent voor ondernemers werd nog niet duidelijk maar iedere ondernemer die graag met hem in gesprek wil nodigde hij van harte uit om een kop koffie te komen drinken in zijn nieuwe werkkamer.

Vervolg op de workshops

De 6 (mini) workshops werden door de aanwezige ondernemers goed bezocht en zij toonden na afloop interesse in een vervolg hierop. De organiserende SEA-groep Ondernemersacademie is dan ook voornemens om later dit jaar vervolg workshops aan te gaan bieden. Meer hierover is hier te lezen...

SEA Ondernemersacademie

De ondernemersmarkt wordt elk jaar georganiseerd door de SEA-groep Ondernemersacademie. Deze SEA-groep heeft als doel het opleiden en verder ontwikkelen van ondernemers in/uit de gemeente Dronten om succesvol ondernemerschap te bevorderen en kennis delen tussen de ondernemers.

De volgende SEA Ondernemersacademie vindt plaats op 11 september. Thema dan is 'Factor geluk' met Mirjam Spitholt.

Meer over SEA-groep Ondernemersacademie