Vernieuwde tandartspraktijk Dronten opent deuren

Op zoek naar een nieuwe tandarts, maar nergens een gaatje vrij? In Dronten gaat dit niet meer op. Tandarts Jordaan uit Amsterdam neemt hier een bestaande praktijk over. En breidt uit. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 3 november. Tandartsenpraktijk failliet, tandarts met pensioen, tandartsenpraktijk gesloten, tandartsenpraktijkovergenomen... het is geen geheim dat veel praktijken in Nederland het moeilijk hebben. Met name buiten de Randstad. Ook in Flevoland worden de wachtlijsten voor (nieuwe) bewoners langer. Voor reguliere controles maar zeker voor complexere ingrepen is vaker een doorverwijzing nodig naar praktijken in de grote steden.

De tandartspraktijk die wordt overgenomen is Dennewill aan de Bolder 12 in Dronten. De huidige eigenaar emigreert terug naar zijn land van herkomst. Maar niet voordat hij zeker weet dat zijn patiënten in goede handen achterblijven. ‘We zijn trots dat dat de keuze op ons in gevallen’, zegt Van Schaik. ‘We denken dat we hier in Dronten veel voor mensen kunnen betekenen.’ In de vernieuwde praktijk werken straks meer tandartsen, waarvan een deel is gespecialiseerd op gebieden als implantaten, wortelkanaalbehandelingen of esthetische verbeteringen. ‘Maar liever voorkomen we dat natuurlijk met goede controles en advies.’

De vernieuwde praktijk, genaamd Tandartspraktijk Dronten, is per 1 oktober open en heeft nog voldoende plek voor nieuwe inschrijvingen. Eerst rondkijken en kennismaken? Dat kan. Bewoners, buren of pers: op zaterdag 3 november tussen 11.00 uur en 14.00 uur is iedereen welkom voor een kijkje achter de gloednieuwe, stralend witte schermen.