Vierde editie SEA Ondernemersmarkt

SEA-groep Ondernemersacademie organiseert op woensdagavond 26 juni voor de vierde keer inmiddels de Ondernemersmarkt. Voorgaande edities toonden aan dat hieraan behoefte is in Dronten. Met name bij startende en doorgroeiende ondernemers.

Maak kennis met de nieuwe burgemeester

Traditiegetrouw vangt de avond aan met een speciale gast. Ditmaal zal Jean Paul Gebben, kersverse burgemeester van Dronten, plaatsnemen op de bank voor een interview met voorzitter Liane Wolfert én een eerste kennismaking met ondernemend Dronten.

Workshops

Een 20-tal bedrijven presenteren zich in De Meerpaal middels stands en zijn er workshops. Alles op het gebied van huisvesting, bedrijfsvoering, financiering, personeelszaken, coaching, marketing en wat er zoal komt kijken bij het starten en het verder uitbouwen van een onderneming.

Workshop 1: Mentaal en Fysiek In Balans Bewegen 

door Kitty Veuger / Aikido

Aikido gaat over het vinden van de harmonie in elke situatie. In deze korte workshop ga je met een partner ervaren hoe het is om de flow te vinden.

Workshop 2: Hulp bij (financiële) problemen of groeiuitdagingen 

door Jeroen Koster / MKBDoorgaan.nl

MKBDoorgaan.nl is een landelijk werkende, onafhankelijke, not-for-profit stichting die vroegsignalering van (financiële) problemen organiseert en hulp biedt. Dat doen we aan mkb-ondernemers en zzp’ers met een in de kern levensvatbaar bedrijf, maar die hulp nodig hebben om hun bedrijf gezond te houden. MKBDoorgaan.nl legt als ‘linking pin’ snel de verbinding tussen uw vraag en praktische ondersteuning. Dankzij steun van diverse provincies, gemeenten en Instituut Gak heeft MKBDoorgaan.nl al aan bijna 1200 ondernemers met (financiële) problemen of groeiuitdagingen hulp geboden.

Workshop 3: De Reis van de Ondernemer

door Cor Sponk / Cor Spronk, Mentor & Spreker

Wil jij, als ondernemer, inzicht in je huidige groeifase en op welke punten je je moet richten om verder te groeien en de volgende fase te bereiken? Aan de hand van ons model bespreken we de verschillende stadia van groei, de bijbehorende gevoelens en de strategische denkrichtingen die bijdragen aan het doorbreken van de muren waar je als ondernemer voor komt te staan. De Reis van de Ondernemer leidt direct tot inzicht, namelijk:  

  • Waarom bepaalde groeifases zich altijd, bij iedere ondernemer voordoen (en voelen zoals ze voelen).  
  • Welke punten de komende maanden focus behoeven om verder te komen.

Deze concrete en praktische sessie wordt verzorgd door Cor Spronk, Mentor & Spreker, 30 jaar ondernemer en heeft alle fases al één of meerdere keren doorlopen.

Workshop 4: Hoe werkt ons brein en wat is de relatie van deze werking met het fenomeen burnout?

door Esther van Wageningen / Burnout Bullshit

In de workshop wordt gewerkt met een korte presentatie, demonstratie, humor en veel interactie met het publiek. Het ervaringsleren is het belangrijkste aspect in deze workshop. Burnout Bullshit oprichter Ynco de Jong (1964) heeft ruim twintig jaar ervaring in groepstrainingen en personal coaching.  Deze ervaring, én zijn eigen burnout zo'n zeventien jaar geleden, deden hem inzien dat een diepgaande verandering het grootst is bij een individuele benadering.  Zo'n individuele aanpak en het alleen werken kost relatief veel tijd en dat sloot niet goed aan bij Ynco's levensmotto 'Dare to share'.  Omdat hij zo veel mogelijk mensen wil helpen richtte hij Burnout Bullshit op. Sindsdien helpen andere consultants mee aan onze doelstelling:  de burnout zo veel mogelijk de wereld uit helpen. Esther van Wageningen (1973) uit Dronten is één van de consultants en is er deze avond bij.

Workshop 5: Ben jij je bewust hoe soepel de tandwielen van je (organisatie) draaien?

door Tom Schröder /  Van Aerdenhout Consultancy

Van Aerdenhout Consultancy biedt jou persoonlijk, of jou als eigenaar/directeur van jouw organisatie, dé oplossing indien je zelf of als jouw organisatie vastloopt in bepaalde patronen die niet zichtbaar lijken. Of het in je bedrijf is met betrekking tot het vinden en binden van klanten, teruglopende marges, interne onenigheid, niet door pakkende groei, óf dat het persoonlijk is, in de liefde, het vinden van je roeping, oude en vastgeroeste gewoontes, met de hulp van Van Aerdenhout word je je weer bewust en krijg je inzicht. Aan de hand van deze workshop kan ik laten zien hoe krachtig mijn manier van werken is. Intuitief Systemisch Coachen helpt ondernemers uit het “denken” te gaan en geeft je de mogelijkheid om op een andere manier naar situaties kijken. Waar je “denken” soms vast zit in bepaalde vaste patronen vanuit ervaring en je verleden, geeft deze manier van werken ruimte voor een andere manier van kijken naar hetgeen wat er daadwerkelijk maar vaak onbewust blokkeert. Of je een vraagstuk hebt met betrekking tot je organisatie, je team of dat je een persoonlijke vraag hebt, met behulp van deze manier van werken/coachen wordt er weer duidelijkheid geboden en word je je bewust waar het nu werkelijk om gaat.

Workshop 6: Ondernemen in de digitale economie

door Yvonne Hoogendoorn

Vanavond vertelt zij over haar ondernemerspad sinds 2003 en de specifieke gebeurtenissen die haar hebben gebracht waar ze nu is: Een Succesvolle vrouwelijke internetondernemer. Via een aantal anekdotes en soms verrassende inzichten neemt zij jullie mee naar het NU. De digitale economie draait op volle toeren en iedere onderneming krijgt hiermee te maken. Wil je meer? In de workshop : digitaal ondernemen ga je hands on aan de slag met digitale marketing en online verkopen.

Programma

19.15 uur   Ontvangst. 
19.30 uur    Welkomstwoord door voorzitter Liane Wolfert.
19.45 uur   Interview met Jean Paul Gebben, de nieuwe burgemeester van Dronten.
20.30 uur   Pauze.
20.45 - 21.45 uur   De Ondernemersmarkt.
20.45 - 21.10 uur   Workshop ronde 1.
21.15 - 21.40 uur   Workshop ronde 2. 
21.45 uur   Afsluiting.

Deelname is gratis

Ondernemers en managers in/uit Dronten zijn van harte uitgenodigd. Het programma begint om 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.15 uur). Deelname is gratis, maar aanmelden is vereist.

 

 

Meer over SEA-groep Ondernemersacademie