Werkgroep Fairtrade en Duurzaamheid bezig met vernieuwde Eerlijke Winkelroute

Iedere dag kun je tijdens het winkelen in Dronten kiezen voor fairtrade producten. Hiervoor is een eerlijke winkelroute opgezet. De winkels en horecavestigingen zijn te herkennen aan een speciale sticker, daarnaast zijn we momenteel hard aan het werk met een nieuwe (interactieve) website waar de Eerlijke Winkelroute op wordt gepromoot. Naast de website biedt aansluiting bij de Eerlijke Winkelroute meerdere voordelen:

  • We maken van aangesloten ondernemingen een kort promotie filmpje die we via social media en Dronterland.nl verspreiden.
  • We bieden de mogelijkheid aan te haken op de landelijke dag van de Fairtrade (11 mei) en de Drontense dag van de Duurzaamheid (5 oktober). 
  • Aangesloten ondernemingen ontvangen pr materiaal om hun sociale en maatschappelijk gezicht te benadrukken bij de consument. 

Onder winkeliers en bedrijven in het stadscentrum van Dronten hebben we een eerste inventarisatie uitgezet, deze is terug te vinden via: deze link.

De lancering van de vernieuwde Eerlijke Winkelroute staat gepland op zaterdag 11 mei, tijdens de Wereld Fairtrade Dag in Dronten.