(S)Cool Sport 2017 blijft een succes

Ruim 300 kinderen hebben in de afgelopen drie maanden gebruik gemaakt van één van de 91 mogelijke sportcursussen vanuit het (S)Cool Sport project van Sport in Dronten. De lokale sportaanbieders van de gemeente Dronten boden sportcursussen aan waarvoor de kinderen van groep 3 tot en met groep 8 zich konden inschrijven. Populaire cursussen dit jaar waren onder meer: waterskiën, zeilen, freerunning, voltige en indoor skiën.

Dit jaar werd het (S)Cool Sport project alweer voor de 5de keer georganiseerd. Door middel van het (S)Cool Sport boekje hopen de buurtsportcoaches kinderen te laten zien hoe leuk sporten en bewegen is en ze te stimuleren lid te worden van een sportaanbieder. Kinderen konden via dit boekje veelal gratis meedoen bij een sportaanbieder om zo kennis te maken met de betreffende sport. Ook voor kinderen die al lid zijn van een sportvereniging was (S)Cool Sport een leuke manier om eens te kijken bij een andere sportaanbieder.

Zowel kinderen als sportaanbieders zijn erg enthousiast. “Het is een mooie en laagdrempelige manier van deelnemen aan een sportactiviteit dat animo en leden oplevert.” Aldus een van de sportaanbieders. Voor sommige sportaanbieders was het de eerste keer dat ze deelnamen aan (S)Cool Sport, maar gaven direct aan dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.