Flevonice, de langste openlucht ijsbaan in de natuur is weer open

Flevonice, de langste openlucht ijsbaan in de natuur gaat weer open. Vanaf woensdag 12 december kan weer heerlijk in de buitenlucht geschaatst worden. De baan is geopend tot en met zondag 3 maart 2019. 

Flevonice is uniek omdat er nergens anders in de wereld zo'n lange kunstijsbaan ligt. Het ijs op de drie kilometer schaatsbaan wordt gekoeld door 16 koelmachines die koelvloeistof op -15 graden celsius door het systeem pompen. De ijsmeesters hebben dit jaar hard gewerkt om een ijslaag van bijna 15 centimeter dik te maken, zodat alle liefhebbers weer op mooi ijs kunnen schaatsen.

Ook dit jaar vinden er weer leuke en bijzondere activiteiten en evenementen plaats. Te denken valt aan de wintertriathlon, de Weissensee schaatstoertochten en de Elfstedentocht4kids. Dat laatste evenement biedt de baan zelfs gratis aan. 

"Lopen, fietsen, zwemmen en schaatsen dat zit in onze cultuur gebakken. Wij vinden het belangrijk om jeugd te stimuleren te gaan schaatsen en deze oer-Hollandse cultuur door te geven." Aldus Kristel Pinkster adjunct directeur Flevonice.

Door de warme en onstuimige weersomstandigheden konden de ijsbanen helaas niet, zoals gepland, op 1 december open gaan. De temperatuur is in de laatste paar dagen echter voldoende gedaald om voldoende  ijs aan te maken. Het schaatsseizoen kan dan nu ook echt van start bij Flevonice.

Meer informatie over alle activiteiten op: www.flevonice.nl