Pauzesport blijvende activiteit op basisschool de Brandaris

In september 2017 is ‘Pauzesport’ als pilot geïntroduceerd op de Brandaris in Dronten. Pauzesport is in samenwerking met de buurtsportcoaches opgezet om de kinderen uit groep 4 tot en met 8 te voorzien van beweegaanbod in de pauzes. De bedoeling is om op het schoolplein een leuk bewegingsklimaat te creëren. Hierbij is ook het doel om de beweegnorm van 30 minuten per dag te bereiken. De pauzesportactiviteiten blijven na een halfjaar nog steeds populair op basisschool de Brandaris in Dronten.

De buurtsportcoaches en basisschool de Brandaris merken het succes van Pauzesport. De opzet is dat de buurtsportcoach de eerste weken de activiteit organiseert met ondersteuning van de overblijfcommissie en dat vervolgens de overblijfcommissie deze activiteiten continueert. “Door het enthousiasme van de kinderen in de pauze is er besloten om nieuw sportmateriaal aan te schaffen. Hier wordt goed gebruik van gemaakt.” Aldus Arenda van Loon, overblijfmedewerker van de Brandaris.

John van der Wel, overblijfmedewerker, vult aan: “Wij merken dat de kinderen sneller bereid zijn om elkaar te helpen en te ondersteunen tijdens het bewegen. Een echt voorbeeld dat sport verbroedert.”