Ruim 400 aanmeldingen voor (S)Cool Sport 2019

Dit jaar is er een record aantal aanmeldingen voor het project (S)Cool Sport van de buurtsportcoaches van Sport in Dronten. De inschrijving is gesloten en 1 februari jl. is bij GYJATU Dronten het startschot gegeven voor de eerste kennismakingscursus door wethouder van Amerongen. De ruim 400 kinderen die zich hebben aangemeld voor een van de 108 cursussen worden door de sportaanbieders uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de sport van hun keuze en te proeven bij de desbetreffende vereniging. 

Net als voorgaande jaren is er weer een gevarieerd aanbod van sporten waar de kinderen uit kunnen kiezen. Zo wordt er een goed beeld gegeven van de mogelijkheden wat betreft bewegen in de gemeente Dronten en kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met de sportaanbieders. Judo, dans en zang, skiën, zwemmen, voltige en tafeltennis, zo maar een kleine greep uit de vele cursussen.

Nieuw dit jaar is dat ook de kinderen van groep 1 en groep 2 de mogelijkheid hebben om kennis te maken met een sport. Er was vanuit de sportaanbieders vraag om ook deze doelgroep te bedienen. Mede door deze nieuwe doelgroep ligt het aanmeldingen nu ruim boven de 400.

De buurtsportcoaches zijn erg tevreden dat zoveel sportaanbieders ook de meerwaarde zien van dit project. We hopen dan ook dat we op deze manier nog meer kinderen structureel in beweging krijgen. 

Een grote groep van de deelnemende kinderen sport nog niet wekelijks bij een sportaanbieder. Met het (S)Cool Sport project willen we die kinderen bereiken om ze te laten ervaren hoe leuk sport en bewegen kan zijn en ze dat zetje te geven om lid te worden bij de sportaanbieder. Maar ook voor de kinderen die al wel sporten is het natuurlijk erg leuk om eens te gaan kijken bij een andere sport dan die je zelf al beoefent.

De buurtsportcoaches van Sport in Dronten wensen de kinderen heel veel plezier bij de cursussen! 

Voor meer informatie: www.sportindronten.nl.