Seniorengym in De Meerpaal

Wekelijks vindt er seniorengym plaats in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Goed en verantwoord bewegen maakt immers niet alleen fit, maar versterkt ook de spieren en zorgt ervoor dat de beweeglijkheid in de gewrichten zo goed mogelijk blijft. De bewegingen zijn wat gevarieerder dan mensen dagelijks gewend zijn. Juist deze specifieke bewegingen zijn belangrijk. Liefhebbers kunnen vrijblijvend een les bijwonen.

De lessen worden verzorgd door beweegdocente en fysiotherapeute Wieneke Terberg. Ondanks het feit dat er in groepsverband lesgegeven wordt, is er bijzonder veel persoonlijke aandacht. Er wordt vooral gewerkt aan het behoudt van spierkracht en mobiliteit, houding en evenwicht. Voldoende beweging is, zoals iedereen weet, belangrijk. Niet alleen voor jongeren, maar zeker ook voor ouderen. ‘Zelfstandig blijven’ en ‘je eigen ding kunnen doen’ zijn onderwerpen die in veel gesprekken terugkomen. Dit is dan ook de reden dat met name valpreventie regelmatig als thema terug komt in de lessen. Het samen oefenen werkt als een motivator. De gespecialiseerde docenten signaleren insluipende houdings- en bewegingsfouten vroegtijdig, zodat tijdig gecorrigeerd kan worden. Meer informatie is te verkrijgen per mail of telefoon: 

Kijk voor lesdagen en –tijden op www.meerpaal.nl/seniorengym of neem contact op via activiteiten@meerpaal.nl of 0321 388 777.