Sport in Dronten zoekt ‘Heroes’ voor Cruyff Court Dronten

Sinds de opening van het Cruyff Court aan de Lancasterdreef in september 2012 hebben al meer dan duizend kinderen de weg gevonden naar dit speelveld in Dronten Zuid. Om er voor te zorgen dat iedereen de kans krijgt om te sporten zijn er de Heroes. Deze Heroes staan onder begeleiding van de buurtsportcoach en zorgen voor activiteiten en het naleven van de 14 regels op het Cruyff Court. Sport in Dronten zoekt voor de aankomende periode enthousiaste Heroes voor het Cruyff Court in Dronten Zuid.

In heel Nederland zijn veel jongeren actief als Hero op de Cruyff Courts. De jonge ambassadeurs organiseren activiteiten en evenementen, houden toezicht op de regels, letten er op dat het veld in goede staat blijft en sporten ook zelf samen met andere jongeren. De buurtsportcoach coördineert en is een vraagbaak voor deze Heroes.

Een tweetal ambassadeurs leggen uit wat hun rol is op het Cruyff Court: “De jongste kinderen moeten ook mee kunnen doen. Daarnaast zorgen we ervoor dat het veld netjes blijft en dat er geen vernieling plaats vindt. Als er bijzonderheden zijn dan sluiten we dat kort met de buurtsportcoach die eventuele problemen doorgeeft aan de gemeente. Samen zorgen we ervoor dat kinderen dagelijks het veld goed kunnen gebruiken.”

“Voor mij is Heroes of the Cruyff Courts ook erg leerzaam: ik heb geleerd hoe ik een evenement kan organiseren. Het lijkt me te gek om hier later iets mee te doen! Misschien kan ik wel buurtsportcoach worden. Omdat ik een Hero ben, heb ik een voorbeeldfunctie hier in de buurt, heel bijzonder!'

Sport in Dronten wil jongeren graag motiveren om ook een Hero te worden. De Heroes zijn een rolmodel voor hun wijk. We zoeken jongeren die net als duizenden andere ambassadeurs in Nederland iets willen betekenen voor het Cruyff Court in Dronten en de andere jongeren in de gemeente. Ken jij of ben jij deze persoon tussen de 15 en 25 jaar? Meld je dan aan als een van de Heroes via www.sportindronten.nl of door een email te sturen naar a.warners@meerpaal.nl.