41e editie Sportpaardenveiling Dronten

Aankomend weekend vindt voor de 41ekeer de Sportpaardenveiling Dronten plaats. Wederom in de accommodatie van Paardencentrum Dronten aan de Wisentweg 9. Afgelopen zes weken zijn de 4 jaar en oudere paarden onder leiding van Henk Frederiks getraind. Een initiatief wat voorgaande jaren ook al zijn vruchten heeft afgeworpen. “Op deze manier hebben we een goed beeld van de paarden en zijn er ideale mogelijkheden voor de klanten om de paarden te proberen”, vertelt bestuurs- en selectiecommissielid Henk Frederiks. “ In totaal komen er zaterdag 21 april 28 paarden onder de hamer. 

Op donderdagavond 19 april begint het weekend met de presentatie van de paarden. Vanaf  19.30 uur worden alle paarden voorgesteld onder het zadel of los in de baan tijdens het vrijspringen en –bewegen. Zo krijgen potentiele kopers een goed beeld van de kwaliteitsvolle spring- en dressuurpaarden. Op vrijdagavond 20 april is er zoals elk jaar een interessante showavond georganiseerd! Dit jaar organiseert Veiling Dronten PaardenpraatTV On Tour Dronten, een superleuke en gezellige avond voor de hele familie. Met dit jaar de bekende YouTube sterren Britt Dekker en Esra de Ruiter.

Zaterdag 21 april start de veilingdag om 15.30uur met de presentatie waarna om 19.00 uur de veiling van start gaat met een hengstenshow van hengstenhouderij Reinie Tewis. Hierna kan het bieden beginnen!

Kaarten zijn te koop aan de deur en kosten Eur 5,- per stuk voor de vrijdagavond en Eur 10,- voor de zaterdag. Voor vragen en/of meer informatie over de paarden kunt u kijken op onze website www.veilingdronten.nl