Fablab Dronten

Fablab Dronten

FabLab = Fabrication Laboratory is ontstaan in het beroemde MIT van Boston, USA. Kort uitgelegd is een FabLab een openbare digitale werkplaats waar mensen worden uitgenodigd om zelf dingen te maken door middel van verschillende technieken. In een FabLab ga je samen creëren, leren en delen met de community. Deze digitale werkplaatsen zijn kweekvijvers voor innovaties.
 
Het idee van Fablab, bestaat al in andere landsdelen en is een internationaal fenomeen.  De aanwezigheid van Fablabs geeft een stimulans aan de lokale economie, door de Fablabs open te stellen voor andere bedrijven, particulieren en onderwijs-opleidingsinstellingen. Goede ideeën zijn er vaak wel, maar het ontbreekt meestal aan de mogelijkheid deze werkelijk te maken. Een Fablab biedt deze mogelijkheid en zo kan een goed idee een zelfontwikkeld tastbaar product worden met eventueel commerciële gevolgen.
 
We hebben in Dronten  twee FabLabs. Een is FabLab Dronten en andere is de JeugdFabLab
In FabLab Dronten kun je terecht voor Lasersnijden, 3D printen, Stickersnijden, verschillende technieken als led en arduino. We bieden verschillende workshops aan in samenwerking met ons team of met verschillende partijen. We begeleiden je in de kennis van het apparatuur en leren je digitaal tekenen om zelf ontwerpen te maken. De JeugdFabLab is speciaal in gericht voor kinderen vanaf 6 jaar om kennis te laten maken met nieuwe technieken. met eens per maand een open inloop. 

De locaties van de Fablabs zijn FabLab Dronten, De Morinel 55, 8251 HT Dronten www.fablabdronten.nl en JeugdFabLab, 
Basisschool Het Zuiderlicht, Langstraat 48, 8251 JZ, Dronten www.jeugdfablab.nl