Studentenleven
Studenten leven

Studentenleven

Naast het studentenleven op 'Aeres Hogeschool' en de campus van het Warmonderhof kent Dronten een studentenvereniging, USRA genaamd. De USRA is opgericht op 27 juni 1958 en is in 1968 met de Christelijk Agrarisch Hogeschool meeverhuisd van Ede naar Dronten.  Met 1300 leden en donateurs is USRA de grootste agrarische Studentenvereniging van Nederland.
 
De studentenvereniging organiseert tal van activiteiten en feesten als autopuzzelritten, voorjaarsconcours, Koninginnedag, Bloesemfeest, USRA-week en ga zo maar door.  De meeste feesten vinden plaats in de eigen sociëteit.  De studentenvereniging is er niet alleen voor het plezier, maar ook om te leren samenwerken, organiseren, leiding geven en elkaar te leren kennen. Studenten kunnen dan ook voor enkele commissies zelfs studiepunten halen.  

In de omgeving
Dronten kent een eigen NS station en je bent in no-time in Amsterdam of Zwolle. Maar ook in Dronten zelf zijn inspirerende activiteiten. Indoorsporten bij Flevoparq, bioscoop en theater in De Meerpaal, stappen in De Rede van Dronten, cultuur maken bij XL de Ateliers. Walibi ligt om de hoek en voor wie ook de zomer in Dronten doorbrengt, dan is er veel te zwemmen en te watersporten aan de randmeren en vinden Het WijLand Festival, de Meerpaaldagen en het cultureel festival Lowlands plaats.