Studeren aan de Hanzelijn
Hanzelijn verbindt kennis

Studeren aan de Hanzelijn


Aeres Hogeschool Dronten leidt haar studenten op voor een bachelor diploma. Binnen het hoger onderwijs geldt in alle EU-landen de bachelor-masterstructuur. Het hbo-diploma is daardoor in het buitenland evenveel waard als in Nederland. Dat maakt het gemakkelijker om in het buitenland te werken of te studeren. Na het behalen van het bachelor-diploma kunnen studenten vervolgens een Masteropleiding volgen. Aeres Hogeschool Dronten biedt zelf ook een hbo-Master aan.

Iedereen vanaf 16 jaar kan terecht bij ROC Flevoland voor beroepsonderwijs voor jongeren, voor beroepsopleidingen en allerlei ander bij- of nascholingsonderwijs voor volwassenen en voor bedrijfstraingen. Er zijn in totaal zo'n 160 mogelijkheden. Samenwerkingspartners Ichthus College (vmbo), Almere College (vmbo) en ROC Flevoland (mbo) bieden sinds 2001 gezamenlijk MBO onderwijs in Dronten. Op stationslocatie Dronten is een nieuwe vmbo-mbo vestiging ontwikkeld. 

Windesheim werkt als kennisinstelling aan kwalitatief hoger onderwijs, onderzoek en ondernemen. Met ruim 21.500 studenten, duizenden cursisten en 1.769 medewerkers in de vestigingsplaatsen Zwolle, Lelystad en Almere is Windesheim één van de grotere hbo-instellingen in Nederland. Windesheim is als brede instelling voor hoger onderwijs een maatschappelijke onderneming. De instelling vormt een gemeenschap waarin actieve en deskundige mensen elkaar ontmoeten. Windesheim is een innovatief kennis- en expertisecentrum dat individuen en mensen in organisaties uitdaagt zich te ontwikkelen tot verantwoordelijke, waarde(n)volle en zelfbewuste professionals die:

  • over maatschappelijk relevante kennis en competenties beschikken, 
  • willen functioneren op hoger professioneel niveau
  • daaraan gerelateerde persoonlijke groei realiseren en 
  • bijdragen aan de ontwikkeling, verbetering en vernieuwing van bedrijven, maatschappelijke instellingen en overheden.