Aeres Hogeschool
Gespecialiseerd hoger onderwijs

Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool, vestiging Dronten is een hogere onderwijsinstelling met zo'n 1600 studenten, waaronder voltijd, deeltijd en internationale studenten en 198 personeelsleden. Vestiging Dronten geeft onderwijs in de agrarische sector met aandacht voor management, dier, voedsel en groene ruimte. De hoofdvestiging Dronten biedt een diversiteit aan opleidingen in de varianten voltijd, deeltijd, master en Associate degrees. Ook worden cursussen en trainingen aangeboden op het gebied van Agrarische makelaardij. Naast het dagelijkse onderwijs houden de lectoraten van zowel vestiging Dronten als Almere van Aeres Hogeschool zich bezig met onderzoek en innovatie.

Voorzieningen
Aeres Hogeschool Dronten is een hogeschoolfaculteit met uitgebreide faciliteiten. Studenten kunnen onder andere ontspannen in het restaurant, oefenen met agrotechniek in de techniekhal of informatie verzamelen in de mediatheek. Alle voorzieningen zijn modern en up-to-date. Aeres Hogeschool zorgt ervoor dat zij meegaat met de trends en ontwikkelingen van de praktijk.

Schoolbedrijven
Bij Aeres Hogeschool Dronten horen een aantal interessante schoolbedrijven, waar studenten hun opgedane kennis in de praktijk kunnen brengen. Het toepassen van theoretische kennis in de praktijk zorgt voor veel meer inzicht in verschillende bedrijfsprocessen. Je kunt als student onder andere aan de slag met telen in de kas of met paardenverzorging in de Paardenplaats. De schoolbedrijven creëren daarnaast ook de mogelijkheid om andere vaardigheden te trainen. Als lid van het dagelijks bestuur van een schoolbedrijf leer je bijvoorbeeld om te gaan met bedrijfskundige vraagstukken zoals inkoop, afzet en kostenbeheersing. Je kunt daarnaast je kennis verdiepen door het volgen van cursussen of bijwonen van thema-avonden die ingaan op actuele onderwerpen.

Nieuwe locatie
Aeres Hogeschool, vestiging Dronten is gevestigd aan De Drieslag 4, 8251 JZ Dronten. Het is een markant hogeschoolgebouw op hetzelfde campusterrein als het oude Aeres Hogeschool-gebouw. Het hogeschoolgebouw met uiteenlopende onderwijs- en verblijfsfuncties is geïntegreerd in een “tuinbouwkas” met een zeer innovatieve klimaatbeheersing. Het gehele ontwerp realiseert daarmee een volstrekt unieke duurzaamheidsprestatie, zowel op het gebied van energie, bouwmaterialen en reststoffen als op het gebied van leefklimaat.  Het nieuwe gebouw van Aeres Hogeschool, vestiging Dronten is ontworpen door BDG Architecten Ingenieurs Zwolle in samenwerking met Cauberg- Huygen Raadgevende Ingenieurs BV en staat model voor de actuele integratie van platteland en stad en de belangrijke rol van de groene sector in de huidige samenleving.

www.aeres.nl/dronten