Warmonderhof
Biologisch wonen, werken en leren

Warmonderhof

Sinds 1992 is in Dronten een erkend opleidingsinstituut gevestigd voor biologische en biologisch-dynamische landbouw. De Warmonderhof. Warmonderhof is de verzamelnaam voor Warmonderhof Opleidingen, Stichting Warmonderhof en vier agrarisch ondernemers. Missie van de Warmonderhof is het opleiden en enthousiasmeren van mensen die biologische en biologisch dynamische landbouw, voeding en handel en zorg als werkveld kiezen. De Warmonderhof is onderdeel van het Groenhorst College. Naast Kraaybeekerhof is Warmonderhof de enige erkende opleiding in Nederland dat opleidt in biologische landbouw.  De opleiding is opgericht in 1947 in Warmond (bij Leiden) en vond twintig jaar geleden in de gemeente Dronten inspirende ruimte. Warmonderhof is een vier-jarige MBO opleiding. De scholieren wonen op een campus, gebouwd in organische stijl.

Warmonderhof Opleidingen
Warmonderhof Opleidingen biedt MBO onderwijs in Biologisch Dynamische landbouw en Landbouw & Zorg. Biologisch Dynamische landbouw wordt zowel in voltijd- als in deeltijd gegeven. Landbouw & Zorg is er alleen in deeltijd. Warmonderhof opleidingen is onderdeel van het Groenhorst, een groep scholen die groen (V)MBO onderwijs biedt. Daarom is ons diploma Europees erkend.

Stichting Warmonderhof
Deze stichting verhuurt de woonhuizen waarin de studenten wonen en is partner in het landbouwbedrijf. De Hofzaal is de plek voor alle culturele activiteiten van de school. De zaal is ook te huur voor derden, bijvoorbeeld voor vergaderingen of een cursus. Wij kunnen zorgen voor biologische catering, varierend van een eenvoudige lunch tot een riant diner. We cateren zoveel mogelijk met eigen producten.

Warmonderhofstede
Het land- en tuinbouwbedrijf waar de studenten van de dagopleiding een groot deel van hun praktijk doen. Akkerbouw, groenteteelt en melkveehouderij zijn de hoofdtakken. Daarnaast is er soms wat kleinvee, zijn er bijenvolken en teelt de snijbloemen. Sinds 2012 is een kaasmakerij in bedrijf. Warmonderhof werkt samen met het fruitteeltbedrijf.