Buitenspeeldag XL

Buitenspeeldag XL

  • Datum 20 juni 2018
  • Tijd 13:00
  • Locatie Meerpaalplein - Dronten

Op woensdag 20 juni wordt rondom het thema ‘Gezonde Leefstijl’ het hele Meerpaalplein omgetoverd tot één grote speeltuin voor jong en oud. In de middag kunnen liefhebbers de stormbanen en de super schuimbaan trotseren, worden gezonde pannenkoeken gebakken en zijn er allerlei activiteiten te doen op het plein. In de avond kunnen jongeren en volwassen zich opgeven voor de stormbanenrace. Om 13.00 uur wordt door wethouder Ton van Amerongen het startsein gegeven voor een gezonde leefstijl voor iedereen. 

“De stormbanenrace was tijdens de jubileumweek van De Meerpaal al een groot succes”, aldus Sonja Zimmerman, manager Welzijn. “Dit event levert niet alleen veel plezier op, maar zet mensen ook nog eens in beweging. Een perfecte combi voor de Buitenspeeldag XL.” Het is gratis toegankelijk en is leuk voor jong en oud.

In de avond kunnen liefhebbers zich met een team opgeven voor de Team Challenge. Dit is een race waarbij je als team de stormbanen in een zo snel mogelijke tijd trotseert. Je kunt je opgeven met een team van minimaal 5 en maximaal 8 personen. Voor het avondprogramma dien je je aan te melden. Stuur je aanmelding vóór 18 juni naar info@sportindronten.nl onder vermelding van: teamnaam, aantal personen en naam en e-mailadres van een contactpersoon. Deelname is gratis.

Sinds een aantal jaar wordt er door de Buurtsportcoaches van De Meerpaal – Sport in Dronten gewerkt aan de gezondheid van de Drontenaren. “Via het programma Jongeren Op Gezond Gewicht zorgen we voor een fitte jeugd en een gezonde omgeving”, aldus Shanna Briži?, coördinator buurtsportcoaches. “Toch blijft het belangrijk om te werken aan gezondheid voor alle inwoners, daarom wordt hier de komende jaren extra op ingezet.” De Gemeente Dronten heeft De Meerpaal en de GGD Flevoland opdracht gegeven om de komende jaren samen met de Drontenaren te werken aan een extra programma. Het doel van dit programma is dat over vier jaar de mensen in de gemeente Dronten gezonder en zelfredzamer zijn en beter mee kunnen doen in de huidige maatschappij.

 

Naar volledig overzicht