Nationale Sportweek

Nationale Sportweek

  • Datum 15 september 2018
  • Tijd 10:00
  • Locatie Dronterland

Van zaterdag 15 september tot zaterdag 29 september is de Nationale Sportweek 2018. Sport in Dronten heeft voor dit jaar een zeer gevarieerd programma samengesteld om alle inwoners te laten ervaren hoe leuk en belangrijk bewegen is. Deze twee weken wordt er extra aandacht gegeven aan kennismaken met sport, een gezonde leefstijl en ontwikkelen van sportvrijwilligers. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

 

Opening

De Nationale Sportweek 2018 wordt dit jaar op vrijdag 14 september geopend door de tweede editie van de ColorJOGG. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis deelnemen aan deze funloop. Onderweg staan posten waar de deelnemers worden bestrooid met kleurenpoeder. Tegelijk met de ColorJOGG vindt er op het Meerpaalplein de Beleef- en beweegdag plaats. Tussen 17.00 en 19.00 uur staan hier verschillende sportaanbieders voor mensen met een beperking. Iedereen kan hier ervaren hoe het is om aangepast te sporten. 

 

Do It in Dronten

Iedereen kan vrij sporten op vrijdag 21 september van 18.00 uur tot 20.00 uur. Meer dan 20 sportaanbieders staan op het binnenplein van De Meerpaal om jou verschillende sporten te laten ervaren en om deze sporten te demonstreren. Heb jij altijd al eens willen ervaren hoe het is om te turnen, te hockeyen of te dansen? Dan kun je samen met familie en vrienden kennismaken met het beweegaanbod wat de gemeente Dronten te bieden heeft.

 

Workshops

Op dinsdag 18 september en dinsdag 25 september worden de workshops ‘Athletic Skills Model’ en ‘Positief Coachen’ georganiseerd. Trainers, coaches en overige geïnteresseerden kunnen op dinsdag 18 september de workshop ‘Athletic Skills Model’ volgen. Tijdens deze workshop wordt er in gegaan op dit model dat een andere manier van denken over bewegen voor de top- & breedtesport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg weergeeft. Neem je sportkleding mee, want je gaat direct aan de slag.

De workshop ‘Positief Coachen’ op dinsdag 25 september gaat in op jouw waarden als coach, wat jouw sporters drijft en wat jij hier als coach mee kunt doen.

 

Activiteiten

Naast bovenstaande evenementen en workshops is ook het Johan Cruyff Court de plek voor sportieve en gezonde activiteiten. Op dinsdag 18 september worden jongeren bewust gemaakt van sport en gezonde voeding. Eerst een clinic kickboksen en dan heerlijk gezond eten, dat is de basis van het evenement ‘Zweten is Eten’ in samenwerking met Vitaal Overal. Op woensdag 19 september vindt er een Aikido clinic plaats gegeven door Aikido Dronten en op donderdag 20 september wordt er een clinic Flag Football georganiseerd. 

 

JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht)

Ook wordt de Nationale Sportweek dé week dat we onder de jongeren het water drinken gaan promoten door middel van de Drinkwater Challenge. Met vlogs dóór de jeugd, vóór de jeugd, worden alle jongeren aangespoord om een week lang alleen maar water te drinken. Houdt de Social Media van Sport in Dronten in de gaten voor meer informatie.

Voor meer informatie en het volledige programma ga naar de website van Sport in Dronten: www.sportindronten.nl

 

Naar volledig overzicht