Sleepbootdag

Sleepbootdag

  • Datum 31 augustus 2019
  • Tijd 10:00
  • Locatie Havenkade - Biddinghuizen
Gezellige dag waarbij een groot aantal sleepboten aanwezig zullen zijn, voor bezichtiging. Ook zullen er rondvaarten gemaakt kunnen worden. Een braderie en andere activiteiten zullen niet ontbreken. Tijdens de “Biddinghuizer Sleepbootdag” zorgen onderstaande koren voor de passende muzikale omlijsting.
 
Stadskapel Concordia Elburg
Een gezellige stadskapel uit Elburg. Alle zangers zijn leden van muziekvereniging Concordia Elburg, die graag nog een toontje extra blazen. Een enthousiaste groep muzikanten, die haast niet meer uit het straatbeeld van Elburg is weg te denken. Er wordt minimaal 15 keer per jaar opgetreden, bij voorkeur in de directe omgeving van Elburg.  Koningsdag, botterweekend, bokbierdag en avondvierdaagse passeren de revue. Deze gezellige stadskapel wordt met regelmaat gevraagd om feesten, partijen en jubileau op te vrolijken. En in december? Dan gaat Stadskapel Concordia als Pietenband door de straten van Elburg. Kom vooral kijken en luisteren naar dit koor uit Elburg!

Mannenkoor Recht Deur Zee!
Een groepje mannen zat op een avond bij elkaar te praten. Ze hadden niet zoveel meer te doen en wilden graag een avond voor zichzelf hebben. Gekscherend hebben ze gezegd: “we gaan een koor oprichten”. En zo ontstond op 1 april 2001 (nee het is geen grap) het mannenkoor “Recht Deur Zee!”. Met een kleine groep zijn ze begonnen te repeteren, maar er waren nog muzikanten nodig een bestuur en natuurlijk een dirigent. Nadat dit alles voor elkaar was kwam er meer vaart in de repetities en het repertoire breidde zich uit. Ook het koor groeide met de week.  Op het hoogtepunt bestond het koor uit 80 leden. Inmiddels is dit op een stabiel aantal van zo’n 50 mannen. Die begeleid worden door, 3 accordeonisten, een drummer, een basgitarist en een altsaxofonist. De maandagavond is hun repetitieavond. Ze studeren dan nieuwe nummers en we werken oude nummers uit door er een 2e stem aan toe te voegen. Gezelligheid staat voorop, maar ook respect voor elkaar. Deze enthousiastelingen komen uit IJsselmuiden.

Piratenkoor De Blauwbaarden
Piratenkoor de Blauwbaarden is opgericht in augustus 2000 en telt ongeveer 25 leden. Iedere woensdagavond wordt er in de Voorhof in Biddinghuizen gerepeteerd. Het is een diverse groep met diverse leeftijden en variërende (zang)ervaring. Dikwijls treedt men op bij jubilea en bedrijfsfeesten, maar ook concoursen schuwen ze niet! Voor het algemene- en goede doel zingen de Blauwbaarden ook op (kerst)markten en in verzorgingshuizen. Het koor wordt muzikaal begeleid door een aantal accordeonisten en een saxofonist/fluitist.
 
Programma 
  • 12.00-12.20 uur Mannenkoor Recht deur Zee
  • 12.30-12.50 uur Stadskapel Concordia Elburg
  • 13.00-13.20 uur piratenkoor De Blauwbaarden
  • 13.30-13.45 gezamenlijk optreden
  • 14.00-14.20 uur mannenkoor Recht deur Zee
  • 14.30-14.50 uur stadskapel Concordia Elburg
  • 15.00-15.20 uur piratenkoor De Blauwbaarden

 

Naar volledig overzicht