Expo Aeres Hogeschool

Expo Aeres Hogeschool

  • Datum Vanaf: 1 juni 2020
  • Tijd 13:00
  • Locatie Dronten

De Stichting Kunstraad Dronten (SKD) stelt zich ten doel om de inwoners van Dronten en daarbuiten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst. Hiervoor richt de SKD diverse exposities in met zowel kunstenaars uit de regio als ver daarbuiten. Voor deze nieuwe expositie in de Aeres Hogeschool Dronten.heeft de SKD de volgende kunstenaars geselecteerd:

Ellen Adank
Ellen tekent en schildert eigenlijk al van kinds af aan. Sinds ruim 15 jaar is zij zich steeds serieuzer gaan toeleggen op de schilderkunst en het vervaardigen van keramiek. Zij volgde diverse opleidingen. Aanvankelijk schilderde ze veel in acryl, de laatste jaren heeft zij echter de liefde opgevat voor olieverf. Zij schildert graag abstracte portretten en ander abstract werk, maar ook de dieren in haar directe omgeving hebben haar warme interesse. Zij werkt vanuit haar eigen atelier in het landelijke Maarsbergen en vervaardigt regelmatig schilderijen en keramiek in opdracht. Daarnaast exposeert ze de laatste jaren regelmatig.

Rietje Smal-Zwanenburg
Ik houd van buiten de lijntjes te kleuren dat maakt mij vrij en blij. Mijn levensmotto is “Durf je dromen te leven”. Met mijn kunst geef ik een boodschap mee aan de kijker. Ik hoop dat de kijker blijft kijken en ontdekken en uit mijn werk zijn eigen beleving beleefd. Kunst kijken is een beleving. Ik wil mijn kunst graag delen met de wereld en in het bijzonder met JOU. Naast zelf schilderen coach ik mensen om vanuit hun gevoel te schilderen. Gevoelens die moeilijk te verwoorden zijn in kleur toevertrouwen aan het doek, daar help ik je graag bij. Mijn werk zoekt muur om te mogen hangen: exposeren, kopen, huren of lenen het is allemaal bespreekbaar. Durf te vragen.

Nicole Kruimel
Naast florale (ikebana) arrangementen maak ik plastische objecten, sculpturen en installaties met natuurlijk, gebruikt en alledaags materiaal. Mijn werk is zeer gevarieerd.
Ik combineer de technieken en denkwijzen van ikebana met verschillende kunstvormen en disciplines om een nieuwe vorm te creëren. Ook pas ik veelvuldig creatieve associatieve denkmethodes toe. Zo ontstaat een andere en originele kijk op het onderwerp. Soms is het een uiting van mijn ideeën, gevoelens en emoties ten aanzien van grote onderwerpen en irritatie problemen in onze maatschappij. Ik neig naar abstractie en minimalisme. Ruimte, beweging, ritmes en contrasten creëren is dan mijn einddoel. Mijn objecten hoeven niet perfect of mooi te zijn of aan alle regels gebonden. De uitdaging ligt in de weg daar naartoe, het proces is belangrijk.
 
Ineke Wurfbain
Na het gymnasium startte ik aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven, maar vervolgens besloot ik toch geneeskunde te gaan studeren. Na een carrière in het medische vak ben ik me weer toe te gaan leggen op de beeldende kunst. Ditmaal driedimensionaal in beelden van klei en steen, en keramiek. Sinds 2000 volg ik cursussen en bekwaam ik me verder in deze richtingen. Momenteel bestaat mijn werk voornamelijk uit beelden van albast, serpentijn, speksteen en seleniet. Naast torso’s maak ik graag abstracte beelden waarin ik een gevoel tot uitdrukking breng. Dit kan mijn eigen gemoedstoestand zijn, een gevoel naar aanleiding van een boek dat ik gelezen heb, of een muziekstuk wat ik beluister tijdens het beeldhouwen. Daarnaast maak ik ook vazen en urnen van keramiek, en experimenteer ik met porselein en geglazuurde beelden van klei.
 
 

 

Naar volledig overzicht