SKD Expo

SKD Expo

  • Datum Vanaf: 1 juni 2020
  • Tijd 09:00
  • Locatie Meerpaal - FlevoMeer

De SKD nodigt u uit voor haar nieuwste expositie in de FlevoMeer Bibliotheek Dronten / Serviceplein De Meerpaal.  Zowel op de 2e etage als op het Serviceplein worden quilts en beelden getoond van de kunstenaars:

Carla Kloppenburg - is vanaf jongs af aan bezig met creatieve vormgeving, in allerlei materialen. Ze heeft de opleiding in bloemsierkunst afgerond en is pas later gaan beeldhouwen, dit bleek haar passie. Het samenspel van handen en geest vind zij een mooie uitdaging, in een beeldhouwwerk kan het onmogelijke mogelijk worden. Inspiratie komt vooral uit de natuur, hierna volgt een heel proces; idee visualiseren, schetsen, materiaalkeuze en vervolgens noeste arbeid, ze maakt alles handmatig, behalve voor de sokkel komt er geen machine aan te pas. Werken in steen, of steen combinatie’s voeren de laatste jaren de boventoon in voornamelijk gestileerde natuurvormen..

Karin de Rooij-Vermeulen - woont en werkt in Dronten. Alhoewel ik uit een kunstschildersnest kom, heb ik zelf nooit die behoefte gevoeld. Mijn voorkeur is altijd uitgegaan naar het werken met textiel, glas, klei en steen. Een aantal jaren had ik een eigen glasatelier waar ik in opdracht werkte. De laaste jaren richt ik mij vooral op het maken van art quilts en sieraden met een textile touch.

 

 

Naar volledig overzicht