SKD Expo

SKD Expo

  • Datum Vanaf: 13 juli 2018
  • Tijd 09:00
  • Locatie Meerpaal - FlevoMeer

De Stichting Kunstraad Dronten (SKD) stelt zich ten doel om de inwoners van Dronten en daarbuiten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst. Hiervoor richt de SKD diverse exposities in met zowel kunstenaars uit de regio als ver daarbuiten.Voor deze nieuwe expositie in de FlevoMeer Bibliotheek en Serviceplein van De Meerpaal heeft de SKD de volgende kunstenaars geselecteerd:

Alma de Leeuw
Op 13 jarige leeftijd is Alma met tekenen en schilderen begonnen en bleef naast haar studie en werk schilderen. Na een korte periode van abstract werk, keerde Alma weer terug naar het realisme. In Portugal waar ze 14 jaar woonde schilderde ze oude boten en ook portretten van huisdieren. Sinds 2016 woont Alma in Dronten en is onder de indruk van de weidsheid met de prachtige wolkenpartijen van het nieuwe land. Geen mens te zien op haar schilderijen, wel wordt hun aanwezigheid en noeste arbeid gesuggereerd: streng omlijnde en verzorgde akkers, kleurige symmetrische bloemenvelden, vlakverdelingen in het polderland , hier en daar een huis, omringd door bomen. De schilderijen willen het land laten spreken zonder het rumoer van mensen.

Dick Tillema
Vanaf 2000 houdt Dick zich bezig met handgevormde keramische objecten, opgebouwd uit kleiplaten en veelal RAKU gestookt. Strakke vormen, spanning en uitgebalanceerde verhoudingen zijn uitgangspunt in zijn werk. Dick laat zich inspireren door natuur, techniek en elementen uit de architectuur. Schetsen op papier en experimenten met verschillende materialen vormen de basis voor zijn werk. Een deel van zijn werk bestaat uit het maken van containervormen, waarbij de functie van ondergeschikt belang is.

 

Naar volledig overzicht