Schrijfwedstrijd

Schrijfwedstrijd

  • Datum 15 februari 2019
  • Tijd 15:30
  • Locatie FlevoMeer Bibliotheken

In aanloop naar de Boekenweek organiseert FlevoMeer Bibliotheek Dronten een schrijfwedstrijd. Inwoners van de gemeente Dronten worden uitgedaagd een verhaal of gedicht in te sturen gebaseerd op de foto-expositie ‘Flevolandscapes’ die nu te bezichtigen is in de bibliotheek.

Flevolandscapes is een foto-expositie geschoten door fotograaf Danny Tax. Vanuit zijn liefde voor Flevoland - Danny is hier geboren en getogen - heeft hij Flevolandscapes (www.flevolandscapes.nl) bedacht en uitgewerkt. Dit betreft een serie beelden van Flevoland vanuit Danny's eigen kijk op het Flevolandse landschap. Hij hoopt dat wanneer u even stilstaat bij zijn beelden, even stil kunt staan in de hectiek van het leven. En dat het u doet realiseren dat er zoveel moois is, vaak zo dichtbij. Werk om bij weg te dromen...

Naast Danny Taks zijn er meer inwoners van Flevoland die van hun geliefde polder houden. Flevomeer Bibliotheek Dronten wil de inwoners van de gemeente Dronten dan ook uitdagen om aan de hand van de foto’s van de foto-expositie hun liefde voor Flevoland op papier te zetten. Dit kan in de vorm van een verhaal of als gedicht van maximaal 1500 woorden. De schrijfwedstrijd loopt van vrijdag 15 februari tot vrijdag 15 maart en inzendingen kunnen opgestuurd worden naar dronten@flevomeerbibliotheek.nl o.v.v. Schrijfwedstrijd. Een vakkundige jury zal alle inzendingen beoordelen en de prijsuitreiking zal op zaterdag 23 maart plaatsvinden tijdens het Boekenbal in de Meerpaal en FlevoMeer Bibliotheek Dronten. De foto-expositie is tijdens openingstijden te bezoeken.

Voor meer informatie over het reglement van de schrijfwedstrijd, ga naar www.flevomeerbibliotheek.nl.

 

 

Naar volledig overzicht