Schrijfcafé

Schrijfcafé

  • Datum 10 december 2018
  • Tijd 14:00
  • Locatie FlevoMeer - Dronten

Elke maand organiseert FlevoMeer Bibliotheek Dronten samen met De Schrijverij uit Biddinghuizen een schrijfcafé. Elk schrijfcafé staat op zichzelf, heeft een eigen thema en is toegankelijk voor wie zin heeft om een keer mee te schrijven. Het schrijfcafé kost 15 euro en vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Opgeven kan via de balie of via www.flevomeerbibliotheek.nl.                                                                                        

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles. Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen. ‘Soms sta je versteld waar de pen je brengt’, vertelt Truus van De Schrijverij. ‘Je legt nieuwe verbanden of herinnert je dingen die je allang vergeten dacht te zijn. Voordat je het weet zit je op een nieuw spoor. En het fijne is dat je er helemaal geen schrijftalent voor hoeft te hebben. Iedereen kan het.’

Als inspiratiebron is deze keer gekozen voor Het boek “Hou van mij” van Ted van Lieshout. Ted van Lieshout schrijft, dicht en werkte mee aan verschillende televisieseries zoals Sesamstraat. Hij heeft oog voor het gewone in het bijzondere en het bijzondere in het gewone. Zijn gedichtjes en verhalen zijn schijnbaar eenvoudig, maar schetsen een wereld die wij volwassenen meestal over het hoofd zien, maar direct herkennen als hij erover schrijft.

Ieder leven bestaat uit hoofdstukken, soms gemarkeerd door belangrijke of ingrijpende gebeurtenissen. Op deze schrijfmiddag kunnen deelnemers onderzoeken over welk hoofdstuk zij wellicht een boekje open kunnen doen. Hoeveel pagina’s tellen we en wat voor soort boek zijn we? Tijdens het schrijfcafé wordt er een klein tipje van de persoonlijke sluier opgelicht. De kans is levensgroot dat de middag onderwerpen oplevert waar u thuis verder over wilt schrijven. Nieuwsgierig naar uw eigen boek? Kom gerust mee schrijven.

 

Overige data:

  • 10 december – Schrijfcafé – 14.00 – 16.00 uur – FlevoMeer Bibliotheek Dronten

 

Naar volledig overzicht