Computerlessen voor mensen met een handicap gaan weer van start!

Computerlessen voor mensen met een handicap gaan weer van start!

Stichting Onder Dak Gehandicaptenberaad Dronten geeft vanaf donderdag 20 september 10 bijzondere computerlessen voor mensen met een beperking en de lessen worden gegeven door een bijzondere leraar. 

Hij is zelf namelijk blind en heeft daarnaast veel ervaring met lesgeven aan mensen met visuele beperkingen, maar ook met allerlei andere handicaps. Dus ook mensen met leerproblemen, geheugenproblemen, lichamelijke beperkingen en allerlei andere uitdagingen zullen zich bij hem begrepen voelen.

Naast de leraar is er ook een assistent aanwezig, zodat niemand lang hoeft te wachten op antwoorden als iets niet lukt. De vorige cursisten waren laaiend enthousiast en vonden vooral de persoonlijke aandacht erg fijn. Onderwerp van deze cursus is vooral: wat kun je allemaal  op een computer die draait onder Windows, hoe werk ik veilig op een computer en hoe heb ik het meeste profijt van mijn computer.

Bij voldoende belangstelling starten we ook cursussen waarin Android en iOS behandeld kunnen worden. Het verdient aanbeveling om de eigen laptop mee te nemen, maar er zijn eventueel ook laptops aanwezig van de stichting. Tijdens de cursus wordt gezamenlijk gekeken naar diverse mogelijkheden afhankelijk van de interesses van de cursisten.

De cursus in kleine groepjes start donderdagmiddag 20 september om 14.00 uur in de Open Hof aan De Zuid 2 in Dronten. De cursus bestaat uit 10 lessen en kost € 30,- inclusief een kopje koffie of thee. Want gezelligheid hoort er ook bij. Eventueel kan betaald worden met het tegoed op de Pas van Dronten.

Opgeven kan bij het secretariaat via de e-mail: secretaris@onderdak.nlof via de telefoon 06 24 46 40 45.