Drie beeldende cursussen van start in De Meerpaal

Drie beeldende cursussen van start in De Meerpaal

Na een lange zomerstop is het weer mogelijk om creatieve eigen ideeën vorm te geven bij de drie beeldende cursussen voor volwassenen die van start gaan in De Meerpaal. Of die ideeën nu op papier, uit steen of door middel van een sieraad uitgebeeld worden; het kan allemaal bij de cursussen Tekenen en Schilderen, Edelsmeden en Beeldhouwen.

In de cursus Tekenen en Schilderen Basis werk je aan concrete opdrachten, zoals stilleven tekenen of landschap schilderen. Daarnaast word je uitgedaagd na te denken over de inhoud van je kunstwerk. Zo leer je niet alleen heel goed kijken en weergeven wat je ziet, je leert ook nadenken over wat je maakt en waarom je bepaalde keuzes maakt. De cursus wordt op woensdagavond gegeven door Linda Dekker. Enigszins gevorderde cursisten kunnen terecht in de vervolggroep op dinsdagochtend.

Docent Marjolein van Lubeck heeft een passie voor sieraden en helpt cursisten die geïnteresseerd zijn in de kunst en het ambacht van het Edelsmeden. Je ontwerpt en bepaalt zelf wat voor een sieraad je wilt maken en met welk materiaal. Er zijn drie groepen die starten vanaf 17 september: op maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en op maandag- en dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Je kunt kiezen voor 10 of 30 lessen.

Liever beeldhouwen en boetseren? Kunstenaar Frans van der Ven start woensdagavond 19 september met de lessen Beeldhouwen. De lessen duren van 19.30 tot 22.00 uur. Je ontdekt en ontwikkelt ruimtelijk inzicht, maat en verhouding, anatomie en constructie. Je gaat in deze Beeldhouwcursus werken met verschillende gereedschappen en met materialen zoals steen, klei, hout en gips. Daarnaast worden er ook minder gebruikelijke materialen gebruikt.

Het jaar wordt afgesloten met een grote cursistenexpositie waar het werk van alle cursisten wordt getoond. Deelname aan de beeldende lessen voor volwassenen kosten € 15,20 per les (excl. Materiaal).

In de Open Lesweek van 17 tot 22 september is het mogelijk om gratis proeflessen te volgen. Kijk voor inschrijven of meer informatie op www.meerpaal.nl.