De Meerpaal houdt gratis kijkles bij cursus Zitdans

De Meerpaal houdt gratis kijkles bij cursus Zitdans

Op vrijdag 11 mei kunnen geïnteresseerden een gratis les bijwonen van de cursus Zitdans. Deze cursus is zeer geschikt voor mensen die van dansen houden, maar af en toe wat extra steun nodig hebben. De les start om 11.15 uur in de dansstudio van De Meerpaal.

“Onze jarenlange danservaring heeft ons geleerd dat dans enorm kan bijdragen aan het welzijn van mensen. Daarom hebben wij ons verdiept in dansen voor mensen die in het reguliere dansaanbod hun weg niet zo goed kunnen vinden”, aldus Moniek Goffree, dansdocente bij De Meerpaal Academie. “Wij hebben een intensieve docenttraining gevolgd bij de organisatie Switch2Move van Andrew Greenwood, die een methode ontwikkelde waardoor iedereen kan dansen. Deze methode is goed geschikt voor mensen met onder andere Parkinson, Reuma en MS. 

“Wat we tijdens de training hebben meegemaakt is enorm indrukwekkend. Mensen die, ondanks hun ziekte, fitter worden en opeens bepaalde bewegingen weer kunnen maken”, vertelt dansdocente Hanneke Potthoff. “Natuurlijk zal de ziekte niet overgaan, maar door deze vorm van dansen krijg je op een laagdrempelige manier toch de beweging die je nodig hebt. Iedereen danst zoals hij of zij wil: zittend of staand, met eigen mogelijkheden en eigen creativiteit. Het belangrijkste is dat iedereen zich veilig voelt tijdens de les en plezier heeft in wat we samen doen.” Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Meerpaal via activiteiten@meerpaal.nl of (0321) 388 777