Fairtradefeest, woonmarkt en lifestyle in Dronten

Datum: donderdag 4 mei 2017

Het centrum van Dronten is het bezoeken waard op zaterdag 13 mei. In het gemeentehuis vindt van 10.00 tot 15.00 uur de Woonmarkt plaats. Tijdens de internationale Fairtrade Challenge week vindt in de FlevoMeerbibliotheek in Dronten op 13 mei een Fair-feestje plaats. En de hele dag is er het Lifestyle event in Stadscentrum SuyderSee. Iedereen is van harte welkom. Natuurlijk wordt op het serviceplein van de bibliotheek Fairtrade koffie en thee geschonken. Daarnaast is er aandacht voor eerlijke handel in de cacao-industrie.

Tony Chocolonely
De film van Tony Chocolonely laat zien hoe kinderen als slaven worden gebruikt in de productie van cacao. Tony wil zelf slaafvrije chocolade produceren. Dit heeft tot resultaat dat het merk Tony Chocolonely is opgericht. Kinderen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd. Bij de bibliotheek kan je een wikkel van Tony Chocolonely inkleuren en een prijs winnen.

Kom en laat je verrassen door de fairtrade producten die in Dronten worden verkocht. In de stand van het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie en duurzaamheid kunnen kinderen een duurzaam moederdagcadeautje maken. Steeds meer mensen gaan over op het kopen van producten die een eerlijke prijs voor de boer garanderen. De gemeentelijke Werkgroep Fairtrade beoogt met de samenleving het voorbeeld te geven geven en de beweging verder in gang zetten. De werkgroep werkt elk jaar aan een programma om inwoners van Dronten hierover te  informeren. Doe mee en zorg dat meer mensen in de wereld een beter leven en een mooiere  toekomst kunnen opbouwen. Het feestje begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Zelf kan je ook nog een feestje organiseren. Doe van 6-14 mei 2017 mee met de Fairtrade Challenge. Trakteer je collega’s, vrienden, familie of klanten op Fairtrade producten zoals chocolade, koffie of bananen. Ga naar fairtradechallenge.nl om jouw Fairtrade Celebration te registreren en te delen. 

Wil je meer weten over de gemeentelijke werkgroep Fairtrade in Dronten kijk dan op www.fairtradegemeenten.nl/werkgroepen/ of www.ivn.nl/afdeling/dronten/fairtrade

  • Meer informatie over de Woonmarkt vindt u hier
  • Meer informatie over het Lifestyle event vindt u hier