fan van voorlezen!

fan van voorlezen!

Wij zijn fan van voorlezen! Burgemeester leest voor tijdens Nationale Voorleesdagen in FlevoMeer Bibliotheek

Op woensdag 22 januari was het zover, de start van de Nationale Voorleesdagen. Tien dagen lang draait alles om voorlezen en de mooiste boeken voor de allerkleinsten. In de bibliotheek van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant is dit voorleesfeest vorige week woensdag feestelijk geopend met een heerlijk voorleesontbijt.

In alle drie de bibliotheken kwamen de kinderen van Kinderopvang Dronten op bezoek voor een lekker ontbijt met overheerlijke krentenbol van bakkerij Tietema, en om te genieten van het prentenboek van het jaar ‘Moppereend’. Dit verhaal over een mopperende eend die met niemand wil spelen werd in Biddinghuizen voorgelezen door Shirley, een vrijwilligster van de dierenambulance, in Dronten door wijkagent Suzanne en in Swifterbant door burgemeester Gebben. Drie topvoorlezers, want alle kinderen hingen aan hun lippen.

Je kunt Moppereend voorlezen, maar ook bekijken! Lot Bobbink heeft het prentenboek omgetoverd tot een prachtige voorstelling. Tijdens de Nationale Voorleesdagen komt ze langs in de drie bibliotheken om deze voorstelling te spelen voor de kinderen van de kinderopvang. Vraag de leidsters wanneer de voorstelling voor hun groep op het programma staat. Vrijdag 24 januari speelde ze deze voorstelling ook in een uitverkocht Avontura Dronten. 

Jonge kinderen vinden het heerlijk om naar verhalen te luisteren en voorlezen is waardevol voor hun taalontwikkeling. Ze leren nieuwe woorden, vergroten hun taalbegrip en leggen hiermee de basis voor het leren lezen. Voorlezen maakt dus van kleintjes grote lezers. Om het voorlezen extra leuk te maken, leest Anouk van De Voorleeshoek op 29 januari onder andere het prentenboek ‘De grote vijf’ voor in combinatie met klassieke muziek. Een unieke combinatie. Kijk op www.flevomeerbibliotheek.nl voor de locaties en tijden. De voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek zijn ook gratis te bekijken voor bibliotheekleden via 0-6.jeugdbibliotheek.nl. Nog geen lid? Kinderen tot zes jaar krijgen tijdens deze dagen een gratis lidmaatschap met een klein cadeautje.