FlevoMeer Bibliotheek doet mee aan Drontense Dag van de Duurzaamheid

FlevoMeer Bibliotheek doet mee aan Drontense Dag van de Duurzaamheid

Op zaterdag 6 oktober wordt er in het centrum van Dronten de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd. Ook FlevoMeer Bibliotheek zal hier onderdeel van uitmaken met activiteiten op het Serviceplein. 

 

Dat afval slecht is voor het milieu is bij iedereen bekend. Toch ligt er nog veel te veel afval op straat. Om te laten zien wat er in het centrum van Dronten rondslingert, gaat Ivo Visser samen met kinderen een sculptuur aankleden met afval dat eerder die dag gevonden is het centrum. Het verzamelde zwerfafval gaat eerst in een optocht langs alle winkeliers van de Eerlijke Winkelroute. Hier wordt nog extra afval opgehaald. Eenmaal op het Serviceplein wordt er van dit afval een kunstwerk gemaakt. 

Ook FabLab laat zien dat er uit dit afval nog producten gemaakt kunnen worden. Kinderen kunnen helpen om samen het zwerfafval een tweede leven te geven. Naast deze activiteiten in de bibliotheek zijn er door het hele centrum kraampjes, activiteiten en presentaties met als thema duurzaamheid. Ook kunnen er streekgerechten geproefd worden.

De landelijke Dag van de Duurzaamheid vindt plaats op 10 oktober. In heel Nederland vinden er op of rond deze dag verschillende activiteiten plaats. Duizenden particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden laten dan het belang van duurzaamheid zien.