Jongerenwerkers van De Meerpaal dichtbij de doelgroep

Jongerenwerkers van De Meerpaal dichtbij de doelgroep

In tijden van social distancing blijven onze jongerenwerkers graag in contact met de jongeren. “We zijn nog steeds actief op straat en gaan met de jongeren in gesprek over het belang van het opvolgen van de maatregelen van het RIVM”, vertelt jongerenwerker Machiel. “Ook zijn we op zoek naar wat jongeren momenteel nodig hebben in deze periode. Het is voor iedereen toch een bizarre tijd en we zien dat jongeren op zoek zijn naar hoe ze hierin hun weg kunnen vinden.”

Online zijn de jongerenwerkers ontzettend actief en worden er verschillende polls, videoboodschappen en online groepen gevormd om maar zo dicht mogelijk bij de jongeren te blijven. Ook worden er andere creatieve manieren gezocht om toch het contact met en tussen de jongeren te onderhouden. Doordat een aantal jongeren aangaf het onderlinge contact te missen, bedacht jongerenwerker Lotte om Chillpoint-West digitaal te openen met de app 'Houseparty'. Met deze app kan een grote groep tegelijkertijd videobellen. Een jongere gaf al aan dat het anders is, maar het heel fijn is om elkaar toch te zien en spreken. Lotte: "Tijdens de HouseParty-bijeenkomsten ‘chillen’ we als vanouds met elkaar, spelen we spelletjes en liggen hierom regelmatig in een deuk.” Door de rondleidingen die gehouden worden, krijgen de jongerenwerkers zelfs een beeld bij hoe jongeren wonen. Ook dat is een onvoorzien voordeel van digitaal jongerenwerk. “Ik vind het goed om te zien hoe de jongeren over het algemeen omgaan met de opgelegde maatregelen. Ze blijven niet alleen meer binnen, maar zijn ook meer betrokken bij elkaar en laten weten elkaar te willen helpen. Daar ben ik ontzettend trots op”, aldus Lotte.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze online chillplek. Je kunt contact opnemen met Lotte (jongerenwerker Dronten-West) via 0610993525 of via Instagram: lotte.jongerenwerk. Ook voor de andere wijken van de gemeente Dronten kun je contact opnemen met Lotte. Zij koppelt je aan de juiste persoon.