Kaartverkoop Flevolands Boekengala gestart

Kaartverkoop Flevolands Boekengala gestart

Op 23 maart vindt er in de Meerpaal en FlevoMeer Bibliotheek het eerste Flevolands Boekengala plaats, georganiseerd door de Stichting Odd Fellows Boekverkoop Dronten samen met de Meerpaal en FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Een uniek evenement voor Flevoland en Dronten, waarmee het boek en het lezen onder de aandacht gebracht worden en waarmee geld ingezameld wordt voor een goed doel. Kaarten voor deze 1e editie van het Flevolands Boekengala kosten € 12,50 en zijn nu te koop bij de Meerpaal.

Het thema van de Boekenweek is ‘de moeder, de vrouw’ en zal terugkomen tijdens het Gala en duidelijk aanwezig zijn in het gekozen goede doel, namelijk Thot Worldwide. Het Boekengala zal in het teken staan van Glitter en Glamour. Dat betekent een grootse entree over een rode loper compleet met limousine, paparazzi, bubbels en muziek van een koor. De opening is in handen van schrijfster Ilse Ruijters.

Tijdens het Boekengala kunnen bezoekers luisteren naar verschillende zeepkistpresentaties van lokale schrijvers en dichters. Enkele namen die aanwezig zullen zijn, zijn Eline van Wijnen, Mario Without, Sjoerd Feenstra en Marijke F. Jansen. Daarna start het Gala met muziek door de Jazz & Funkband, afgewisseld met een veiling met mooie prijzen zoals een kunstwerk van Ad Kuipers, een zeilclinic, een arrangement bij Fris City Spa en een VIP arrangement bij de Meerpaal. Ook zal deze avond de winnaar bekend gemaakt worden van de schrijfwedstrijd ‘Liefde voor Flevoland’. 

Het goede doel van het Boekengala heeft alle elementen van het boekenweekthema in zich. Het is een project dat uitgevoerd wordt door Thot Worldwide, een stichting met standplaats Dronten dat in 2009 is opgericht op initiatief van Maarten Bootsma. Deze stichting helpt o.a. vrouwen in het noorden van Oeganda om via interactief theater trauma's te verwerken, zelfbewustzijn te stimuleren, en oplossingsgericht te leren denken.