Nadia Kruiger en Vera Schneider door naar de Flevolandse Voorleeswedstrijd

Nadia Kruiger en Vera Schneider door naar de Flevolandse Voorleeswedstrijd

Op woensdag 6 maart vond in de Meerpaal de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd voor Dronten plaats. Dit jaar deden er maar liefst 17 scholen mee. Nadia Kruiger van de Schakel en Vera Schneider van het Wilgerijs zijn als winnaars uit de bus gekomen. Zij zullen Dronten gaan vertegenwoordigen tijdens de halve/provinciale finale en wie weet wordt een van hun wel uitgeroepen tot De Nationale Voorleeskampioen 2019!

De 17 kandidaten werden, aangemoedigd door hun klasgenootjes en ouders, om de beurt op het podium verwelkomt en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las elke kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Nadia koos voor het boek ‘Geen keus’ van Hans Mijnders. Vera las voor uit het boek ‘Matilda’ van Roald Dahl. Tijdens het voorlezen heeft de jury gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Op dinsdag 2 april zullen Nadia en Vera de strijd aangaan met de andere schoolwinnaars uit de provincie Flevoland tijdens de halve/provinciale finale. De winnaar van deze finale zal de provincie Flevoland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op woensdag 22 mei.