Programma WijLand Festival definitief rond

Programma WijLand Festival definitief rond

WijLand Festival biedt groots programma in sfeervolle omgeving
Wisentbos in Dronten 3 dagen lang omgetoverd tot speelplaats voor muziek en theater
 
 
Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli vindt de tweede editie van het WijLand Festival in het Wisentbos te Dronten plaats. 
Na de geslaagde eerste editie in 2016 kondigde de organisatie vorig jaar al aan met een tweede editie te komen. Nu bijna een jaar later is het programma van het gratis te bezoeken festival rond.
 
Meer dan 90 voorstellingen
In totaal biedt het festival 91 programma onderdelen van 55 artiesten en groepen. Het programma biedt een keur aan muziek, theater, beeldende kunst en minder activiteiten. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Dit jaar staan er 7 food-trucks op het centrale plein waar men kan genieten van duurzame en biologische gerechten en hapjes. Daarnaast brengt het festival, in samenwerking met Praght Bier uit Dronten, een donkerbruin cafe, waar speciaal biertjes kunnen worden geproefd. Naast de reguliere programma onderdelen kent het festival een mooie aanvullende randprogrammering met bijvoorbeeld de festivalkapper, een pop-up massage salon en een kinderdraaimolen op zonne-ernergie.
 
Regionaal, landelijk en buitenlandse acts
Het festival biedt dit jaar meerdere optredens van lokale en regionale artiesten. Uit Dronten komen bijvoorbeeld de zanggroepen Runythe en Harvest Moon en op zondag een mooie selectie van talenten van de Meerpaal Academie. Iets breder uit de provincie komt het project van het Sprookjesbos, samen met het CAF (Centrum Amateurkunst Flevoland) wordt een theatrale wandeling voor kinderen aangeboden, gemaakt en gespeeld door Flevolandse amateurs onder deskundige artistieke leiding van Fieke van der Panne en Yuna Linde.  Naast de vele Nederlandse acts haalt de organisatie ook groepen uit het buitenland, zo is de afsluitende band van vrijdagavond, The Eskies, afkomstig uit Ierland. 
 
Vrijwilligers gezocht
En alhoewel de organisatie op rolletjes loopt is het festival nog wel op zoek naar vrijwilligers, veel zelfs. Voor de drie dagen van het festival wordt oa. gezocht naar barpersoneel, kassapersoneel, sfeerbeheer en programma begeleiders.  Daarnaast wordt nog gezocht naar vrijwilligers die helpen met het op- en afbouwen van het festivalterrein. Deze werkzaamheden beginnen op vrijdag 30 juni tm vrijdag 7 juli 2017 en zondag 9 juli tot en met woensdag 12 juli 2017. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via een mail naar  manon@wijlandfestival.nl!
 
Meer informatie
Meer informatie over het festival is te vinden via de zeer uitgebreide festival website (www.wijlandfestival.nl) waar veel filmpjes en achtergrond informatie is te vinden over de komende editie.