Van Lubeck leert cursisten kunst en ambacht van edelsmeden

Van Lubeck leert cursisten kunst en ambacht van edelsmeden

Er is weer een nieuwe workshopreeks Edelsmeden gestart. “Tijdens de cursus is er volop ruimte voor de creatieve geest”, aldus docent Marjolein van Lubeck. “Het bijzondere aan deze cursus is de combinatie van techniek en creativiteit. Mensen denken snel dat de cursus alleen voor vrouwen is, maar niets is minder waar! Een technische man die creatief is ingesteld, kan ook de mooiste sieraden ontwikkelen.”

Docent Marjolein van Lubeck heeft de opleiding goud- en zilversmeden succesvol afgelegd en is daarbij geregistreerd meester bij de Waarborg Holland. Dit meesterteken staat garant voor vakmanschap en dat laatste brengt ze graag over op haar cursisten. “Ik vind het heerlijk om de cursisten de combinatie van kunst en ambacht van het edelsmeden over te brengen”, vertelt Marjolein. “Het mooie aan deze cursus is de liefde voor edelsmeden die voorop staat. Of je 18 bent of 88, man of vrouw; het maakt tijdens deze cursus niets uit. Iedereen werkt vanuit zijn eigen passie en dat verbindt. Docent zijn van zo’n enthousiaste club mensen is goud waard!”

Cursisten komen tijdens de eerste les binnen en weten soms niet zo goed wat ze precies willen maken. “Ik vind het geweldig om te zien als de cursist uiteindelijk beretrots is op zijn of haar eigen ontwerp”, vertelt Marjolein lachend. “Het is leuk om te zien dat cursisten echt vaardigheid krijgen in de technieken en dat ze daarmee tot een prachtig eindresultaat komen.”

De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van sieraden. De lessen vinden wekelijks plaats op maandag of dinsdag in lokaal 15 van De Meerpaal. Op maandag zijn er lessen van 13.30 tot 16.00 uur of 19.30 tot 22.00 uur en op dinsdag van 19.30 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden via https://www.meerpaal.nl/cursus/schilderen/ of op te vragen via activiteiten@meerpaal.nl of telefonisch via (0321- 388714).